Update articol:

Comisarul Breton: TikTok mai are multe de făcut pentru a respecta reglementările de complianţă ale UE

Thierry Breton Thierry Breton/ Source: EC - Audiovisual Service

Comisarul pentru Industrie al UE, Thierry Breton, a declarat vineri că a vorbit recent cu directorul general al TikTok, Shou Zi Chew, şi i-a spus că mai sunt multe de făcut pentru ca reţeaua de socializare deţinută de China să respecte reglementările Uniunii Europene, transmite Reuters, potrivit news.ro.

”I-am spus că, deocamdată, mai este mult loc de îmbunătăţire, în ceea ce priveşte o moderare mai mare a conţinutului, evitarea exceselor, garantarea unei utilizări sigure a datelor, în special a datelor copiilor noştri”, a spus Breton la televiziunea France 2.

Diverse ţări occidentale, inclusiv Marea Britanie, Statele Unite şi mai multe state membre ale Uniunii Europene, au restricţionat deja utilizarea TikTok din motive de securitate.

Luna trecută, UE a evidenţiat 19 mari platforme online, inclusiv TikTok, care vor face obiectul Digital Services Act (DSA), un set de reguli noi privind conţinutul online, din august.

Regulile impun companiilor să facă managementul riscurilor, să efectueze audit extern şi independent, să partajeze date cu autorităţile şi cercetătorii şi să adopte un cod de conduită.

În urmă cu câteva luni, Breton îndemnase deja pe TikTok să-şi alinieze afacerea cu Legea privind serviciile digitale (DSA) a UE.

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/06/2023)

Fitch confirma Ratingul BBB- cu perspectiva stabila

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/06/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

Banca Transilvania TURBO LONG 10/1.77/1.82 (EBTLVTL19) (02/06/2023)

Notificare Erste Group Bank AG - EBTLVTL19 este sold-out