Update articol:

Coronavirus: Cancelarul austriac Sebastian Kurz se aşteaptă la revenire la normal în vara lui 2021

Sebastian Kurz Sursa foto: twitter.com/sebastiankurz/photo

Cancelarul austriac conservator Sebastian Kurz a declarat vineri la Viena că se aşteaptă la o revenire la normal vara viitoare, după o toamnă şi o iarnă dificile din cauza pandemiei de coronavirus, relatează AFP, potrivit Agerpres.

“Rezumând, aş spune că, pe baza a ceea ce ştim astăzi, este foarte probabil ca vara viitoare să poată redeveni normală şi spun că ar trebui să redevină”, a declarat el în faţa jurnaliştilor.

“În acelaşi timp însă, trebuie să fie clar pentru noi că lunile următoare vor fi o perioadă dificilă. Redeschiderea anului şcolar, sezonul rece şi numeroasele activităţi care vor trece din nou din exterior în interior. La acestea se adaugă valul anual de gripă”, a continuat el.

Austria vrea să evite o nouă izolare generală şi ia în considerare, a explicat el, întărirea prevenirii infecţiilor, care se înmulţesc. În această săptămână, nivelul de noi contaminări a fost de peste 300 pe zi, un record de la ridicarea treptată a măsurilor de izolare.

Viena a introdus măsuri de izolare foarte devreme, de la mijlocul lunii martie, însă apoi le-a relaxat treptat de la mijlocul lui aprilie. A deschis mai întâi magazinele, apoi cafenelele, restaurantele şi teatrele, însă în iulie a introdus obligativitatea de a purta mască în supermarketuri.

Austria, ţară central-europeană care dispune de o bună reţea de spitale, a fost relativ ferită până acum de pandemia de coronavirus, comparativ cu alte state europene.

Vineri, bilanţul era de 733 de decese legate de boala COVID-19 de la apariţia epidemiei, care a contaminat oficial circa 26.400 de persoane. 

BVB | Știri BVB

VRANCART SA (VNC) (31/05/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SIF HOTELURI SA (CAOR) (31/05/2023)

Act aditional promisiune bilaterala vanzare cumparare Eurohotel Baia Mare

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (31/05/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA din data de 19/20 iunie 2023

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (31/05/2023)

Nuclearelectrica inclusa in indicii MSCI Frontier Markets

ALRO S.A. (ALR) (31/05/2023)

Grupul ALRO si AZERALUMINIUM au semnat un memorandum de intelegere