Update articol:

Cristina Prună, USR: Modificarea Legii Offshore trebuie să fie o urgență pentru întreaga clasă politică

Modificarea Legii Offshore trebuie să fie o urgență pentru întreaga clasă politică
  • Prună: România ar fi putut ca în momentul actual să fie unul dintre cei mai importanți producători de gaze din regiune prin valorificarea resurselor din Marea Neagră

România ar fi putut ca în momentul actual să fie unul dintre cei mai importanți producători de gaze din regiune prin valorificarea resurselor din Marea Neagră, consideră deputatul USR Cristina Prună, care spune ca modificarea Legii Offshore trebuie să fie o urgență pentru întreaga clasă politică.

Ea a scris pe Facebook: “Volumul importului de gaze naturale din România este în creștere zilele acestea.
Nu mai puțin de 16.2 milioane mc au intrat ieri pe teritoriul țării pentru a acoperi deficitul din rezervele naționale. Lucrul acesta arată încă o dată că în zilele friguroase de iarnă gazul natural rămâne cel mai important combustibil care ne asigură acoperirea nevoilor energetice.
România ar fi putut ca în momentul actual să fie unul dintre cei mai importanți producători de gaze din regiune prin valorificarea resurselor din Marea Neagră. Ar fi putut. România a avut însă nenorocul de a avea administrații care nu au reușit să valorifice resursele naturale de-a lungul anilor. A avut și administrații răuvoitoare, precum cea PSD-ALDE, care a blocat procesul de exploatare prin adoptarea unei legi strâmbe – Legea Offshore, încă aflată în vigoare.
Modificarea Legii Offshore și crearea unui cadru stabil și onest pentru investitori și pentru statul român trebuie să fie o urgență pentru întreaga clasă politică. Gazele naturale reprezintă o oportunitate pentru redresarea economiei țării, dar și pentru a ne asigura securitatea energetică. Este și cea mai bună șansă a României pentru a putea traversa cu succes tranziția de la cărbune.
Guvernul Orban pregătise deja un proiect de modificare a Legii Offshore. Este de altfel și o măsură pe care o avem scrisă negru pe alb în programul de guvernare al coaliției. De aceea, cred că putem începe discuția în parlament pornind de la proiectul propus de fostul guvern. Sunt îndeplinite toate condițiile care au stat pus frână acestui proiect de-a lungul timpului: voința politică și majoritatea parlamentară.
Dezvoltarea economică a României trebuie să continue”.

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Finalizare achizitie companie de proiect fotovoltaic - Vulturu

OMV PETROM S.A. (SNP) (06/02/2023)

Raport tranzactii cu parti afiliate 14 dec 2022 - 5 feb 2023

PROMATERIS S.A. (PPL) (06/02/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) S2 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (06/02/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 30.01.2023-03.02.2023

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Tranzactii intre parti afiliate DEER - OPCOM