Update articol:

Deputatul Vass Levente: Românii care revin în ţară fără asigurare medicală să plătească contribuţii la CAS

Cetăţenii români întorşi în ţară care nu au asigurare medicală ar trebui să plătească contribuţii la asigurările sociale de sănătate, a afirmat deputatul UDMR Vass Levente.

“Având în vedere situaţia critică provocată de răspândirea infecţiei cu coronavirus în ţară şi mai ales în vestul Europei, de unde concetăţenii noştri, diaspora românească, se întoarce masiv în ţară, consider obligaţia statului nostru de a-i primi pe toţi”, a susţinut Levente, într-o declaraţie publicată de site-ul Camerei Deputaţilor.

El a rugat astfel autorităţile competente ale statului român ca la intrarea în ţară să oblige toţi cetăţenii să completeze un formular privind existenţa sau inexistenţa unui contract de muncă în vreuna din ţările Uniunii Europene, iar în cazul în care acesta nu există “sa fie obligaţi să completeze declaraţia unică privind asigurarea de sănătate prin plata directă”.

“Formularul astfel completat şi asumat chiar în cursul zilelor de carantină obligatorie ar putea oferi tuturor cetăţenilor români fără loc de muncă în vreuna din ţările UE să beneficieze de toate avantajele sistemului sanitar românesc, în cursul anului 2020, din momentul depunerii la reprezentantul ANAF din vamă sau online. Din punct de vedere administrativ se poate realiza aceasta fără proceduri complicate, iar obligaţia de achitare a sumei de 1.338 de lei trebuie îndeplinită până cel târziu la data de 15 martie anul viitor”, a adăugat deputatul UDMR

BVBStiri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (30/07/2021)

Rezultate teste stress 2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (30/07/2021)

Raport Auditor conform art. 92 ind. 3 Legea 24/2017- Sem. I 2021

VRANCART SA (VNC) (30/07/2021)

Raport auditor - art. 92 ind. 3 Legea 24/2017 - Tranzactii raportate in S1 2021