Update articol:

Donald Trump: Viitorul României și al relației României cu Statele Unite ale Americii este foarte, foarte luminos

Statele Unite vor colabora cu România pentru îmbunătățirea climatului său de investiții și pentru a ajuta țara să folosească mai bine resursele sale vaste de gaze naturale

Președintele Donald J. Trump reafirmă și consolidează parteneriatul Statelor Unite cu România, se arată într-un comunicat al Casei Albe, emis după întâlnirea dintre Trump și Klaus Iohannis.

În comunicat se mai arată: “Statele Unite și România au relații din ce în ce mai strânse de securitate, energie, nucleare civile și cibernetice care beneficiază ambele țări.
Cele două țări vor continua să lucreze împreună pentru a face față provocărilor comune de securitate și a îmbunătăți și mai mult parteneriatul nostru economic și energetic.
Președintele Trump intenționează să extindă legăturile dintre cele două țări, sprijinind eforturile României de a deveni eligibilă pentru intrarea în Programul Visa Waiver, în conformitate cu cerințele legislației Statelor Unite.”

Potrivit comunicatului, România este un aliat inestimabil al NATO și sprijină eforturile de securitate ale Statelor Unite și internaționale în regiune și la nivel mondial.

 Statele Unite vor continua să colaboreze cu România pentru a sprijini securitatea energetică în Europa, se mai arată în comunicat: “Statele Unite vor colabora cu România pentru îmbunătățirea climatului său de investiții și pentru a ajuta țara să folosească mai bine resursele sale vaste de gaze naturale.
Aceste eforturi vor crește oportunitățile de investiții pentru companiile americane, vor crește prosperitatea pentru poporul român și vor îmbunătăți securitatea energetică în toată regiunea.
România susține eforturile administrației Trump de diversificare energetică în Europa, care reduc dependența țărilor europene de sursele de energie rusești.
România s-a opus Nord Stream II și alte proiecte de conducte care cresc dependența Europei de Rusia.
Statele Unite și România sunt susținători puternici ai inițiativei Three Seas, care este importantă pentru creșterea accesului și securității pieței energetice”.

BVBStiri BVB

ELECTROARGES SA (ELGS) (12/08/2020)

Raport curent - Decizie ASF - Referitor solicitare Tudor Dumitru

CONPET SA (COTE) (12/08/2020)

Disponibilitate raport S1 2020

TERAPLAST SA (TRP) (12/08/2020)

Convocare AGAO - 14.09.2020

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (12/08/2020)

Actualizare date personale membru Consiliul de Supraveghere