Update articol:

Elveția autorizează un fond de criptomonede

Jan Brzezek, CEO Crypto Finance AG

Crypto Finance AG a obținut aceeași licență ca și managerii profesioniști de fonduri de la autoritatea de reglementare din Elveția (FINMA), în contextul în care țara se străduiește să devină lider în industria înfloritoare a monedelor virtuale.

Compania din Zug este acum recunoscută ca administrator de active cu scheme de investiții colective, ceea ce înseamnă că poate gestiona și distribui fonduri interne și externe și oferi consultanță investitorilor, a transmis compania, potrivit Bloomberg. “Importanța activelor virtuale este în creștere, iar scopul nostru este de a accelera maturizarea acestor piețe”, a declarat directorul executiv Jan Brzezek, fost bancher UBS. “Autorizarea FINMA este o recunoaștere importantă a Crypto Fund și a activelor virtuale din întreaga lume”, a adăugat acesta.

Cu autoritățile de reglementare pe urmele companiilor din domeniul criptomonedelor, companiile din S.U.A. și Europa au solicitat licențe de reglementare pentru a ieși din turmă și a atrage investitorii suspicioși, ca fiind opțiunea mai sigură. În S.U.A., mai multe companii au solicitat aprobări de reglementare și chiar au achiziționat brokeri pentru a oferi o gamă mai largă de servicii, în special investitorilor instituționali.

Elveția încearcă să îmbrățișeze criptomonedele, prin poziționarea orașului Zug – într-un canton cunoscut cel mai bine pentru ratele scăzute ale impozitului pe profit – drept “Valea Crypto”. Finma a emis directive la începutul acestui an companiilor care doresc să strângă bani prin vânzarea propriilor monede digitale, după închiderea mai multor furnizori de monede care lucrau fără licență bancară.

 

Seba Crypto AG, o companie de servicii financiare elvețiene condusă de ex-bancheri UBS, a declarat recent că a strâns 100 de milioane de franci (101 milioane dolari) și solicită o licență bancară de la Finma pentru a deveni una dintre primele bănci reglementate din lume care să permită schimbul dintre dolari și euro și criptomonede.

BVBStiri BVB