Update articol:

Fitch a îmbunătăţit ratingul Serbiei la “BB plus”

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a revizuit în creştere, cu o treaptă, ratingul pentru datoria pe termen lung a Serbiei, de la “BB” la “BB plus”, perspectiva asociată fiind stabilă, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

Calificativul “BB plus” este cu o treaptă sub nivelul “recomandat pentru investiţii”.

“Îmbunătăţirea ratingului Serbiei vine în urma consolidării situaţiei macroeconomice, sprijinită de programul cu FMI. Inflaţia rămâne scăzută, şi relativ stabilă, la 1,3% în august, şi un nivel mediu de 2,1% în 2019, aşteptările inflaţioniste fiind bine ancorate. Aceste evoluţii au permis Băncii Centrale a Serbiei să reducă din iunie rata dobânzii cu 50 de puncte de bază, la 2,5%” se arată în comunicatul Fitch.

Luna aceasta, agenţia de evaluare financiară Moody’s Investor Services a îmbunătăţit perspectiva de rating a Serbiei de la stabilă la pozitivă, dar a menţinut calificativul la “Ba3”, două trepte sub nivelul “recomandat pentru investiţii”.

Până acum Guvernul de la Belgrad a raportat excedent fiscal anul acesta, depăşind ţinta care prevedea un deficit modest. Expansiunea economică în primele două trimestre din acest an a fost mai lentă decât proiectat creştere de 3,5%.

Serbia are ca obiectiv aderarea la Uniunea Europeană până în 2025.

BVBStiri BVB

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (09/07/2020)

Numire expert pentru majorare capital

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (09/07/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (09/07/2020)

Suspendare drept de vot pentru AGEA convocata pentru data de 14/15.07.2020