Update articol:

Fostul premier francez François Fillon se alătură Consiliului de Administrație al unei companii petroliere rusești

Sursa -https://www.gouvernement.fr/

Fostul prim-ministru francez François Fillon a fost numit în consiliul de administrație al unei companii petroliere rusești, potrivit Agenției France-Presse. Documentele publicate sâmbătă de un site rus administrat de agenția de știri Interfax au arătat că Fillon s-a alăturat consiliului de administrație al Zaroubejneft pe 28 iunie, potrivit Politico.

Fostul premier în preşedinţia lui Nicolas Sarkozy lucrează pentru companie în calitate de consultant prin firma sa Apteras. La începutul lunii iunie, a fost propus de guvernul rus la postul respectiv.

Fillon a intrat în consultanță, după ce candidatura lui la preşedinţia Franţei, în urmă cu trei ani, a fost blocată în urma izbucnirii scandalului în că că a plătit soţiei sale de origine britanică, Penelope, sute de mii de euro după ce aceasta fusese încadrată fictiv ca asistent parlamentar.

Francois Fillon a fost condamnat luni la cinci ani de închisoare, dintre care doi cu executare, pentru deturnare de fonduri publice. Tribunalul corecţional din Paris a decis, de asemenea, că Fillon va trebui să achite o amendă de 375.000 de euro şi că acesta nu va avea voie să ocupe funcţii publice timp de zece ani.

Francois Fillon este cel mai recent politician european de vârf care s-a alăturat unei companii rusești de energie. Fostul ministru austriac de externe Karin Kneissl a fost numită în iunie în consiliul de administrație al companiei petroliere Rosneft, iar fostul cancelar german Gerhard Schröder este președinte al consiliului de administrație al Rosneft din 2017.

BVB | Știri BVB

MedLife S.A. (M) (17/01/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 10-14 ianuarie 2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (17/01/2022)

Declaratii reprezentanti Chimcomplex la eveniment listare Piata Reglementata

ALTUR S.A. (ALT) (17/01/2022)

Hotararea AGA O 17.01.2022