Update articol:

Franţa: Emmanuel Macron va lansa o dezbatere naţională despre reforma poliţiei şi legea securităţii

Sursa foto: elysee.fr

Preşedintele francez Emmanuel Macron va lansa o dezbatere publică naţională, în urma seriei de proteste masive împotriva violenţei poliţiei şi a proiectului de lege privind securitatea, şi a promis că se va implica personal în procesul de reformă a poliţiei, relatează marţi agenţiile DPA şi EFE, potrivit Agerpres.

Cetăţeni, reprezentanţi ai societăţii civile, forţele de securitate şi preşedintele însuşi vor participa începând din luna ianuarie la această consultare naţională, au declarat agenţiei DPA surse de la Palatul Elysee. Dezbaterea se va axa pe instruirea şi dotarea forţelor de securitate, relaţia poliţie-cetăţeni şi dreptul de a înregistra imagini cu poliţişti în timpul operaţiunilor, articolul din noua lege a securităţii care limitează acest drept şi care a declanşat manifestaţiile din ultimele săptămâni.

Într-o scrisoare adresată marţi sindicatului poliţiei Unité-SGP-FO, Macron confirmă lansarea acestei dezbateri. El consideră că procesul de reformă a poliţiei este urgent şi i-a cerut ministrului de interne Gérald Darmanin să-i primească pe reprezentanţii poliţiei şi jandarmeriei pentru a primi propuneri.

Într-un interviu publicat vineri, Emmanuel Macron a promis că va combate violenţa poliţiei, fenomen despre care a apreciat că este unul izolat, nu generalizat. El a admis că poliţia franceză face controale pe baza unor criterii cum ar fi culoarea pielii, situaţie pe care preşedintele a spus că doreşte să o schimbe.

Macron a anunţat în acest sens crearea unei platforme naţionale pentru semnalarea intervenţiilor poliţiei pe care cetăţenii vizaţi le consideră ”discriminatorii”, anunţ care a provocat proteste în rândul poliţiştilor, unii dintre ei ameninţând că vor intra într-o ”grevă” a controalelor de identitate.

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (22/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

DEUTSCHE BANK TURBO LONG 0.10/7/7.5 (EBDBKTL29) (22/01/2021)

Notificare Erste Group Bank AG - Certificatul EBDBKTL29 este sold-out

UAMT S.A. (UAM) (22/01/2021)

Hotarari AGA E 22.01.2021