Update articol:

Green Tech SA va reprezenta România la European Enterprise Promotion Awards 2021

Compania Green Tech SA va reprezenta România la “Premiile pentru Promovarea Întreprinderilor Europene 2021” (European Enterprise Promotion Awards 2021), eveniment organizat de Comisia Europeană, a anunţat Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

Green Tech SA a fost desemnată câştigătoare, în urma selecţiei naţionale, la categoria Sprijinirea tranziţiei durabile. Proiectul prezentat de Green Tech SA presupune intrarea companiei pe piaţa certificatelor voluntare de carbon, după obţinerea validării internaţionale din partea companiei Gold Standard pentru reducerea emisiilor de carbon prin reciclare.

Astfel, faţă de producţia de plastice din resurse virgine, produsele plastice realizate din PET reciclat la Green Tech SA asigură o reducere de 48% a emisiilor de carbon, adică anual sunt salvate 45.000 de tone de CO2.

Pe lângă beneficiile climatice, acest proiect aduce şi beneficii economice şi sociale. Green Tech SA este cel mai mare angajator din oraşul Buzău, având 1.300 de angajaţi. Proiectul creează oportunităţi de dezvoltare a comunităţii locale şi joacă un rol important în sprijinirea companiilor mici şi mijlocii din industria de management a deşeurilor. Totodată, prin extinderea capacităţilor de reciclare în regiunea Europei de Est şi Centrală, contribuie la atingerea obiectivelor UE de reciclare.

Green Tech SA este unul dintre cei mai mari reciclatori de materiale plastice PET din Europa şi un important producător de fulgi reciclaţi, banda PET şi granule rPET, toate din 100% PET reciclat. Compania reciclează anual 3 miliarde de sticle din plastic, iar activitatea sa se bazează pe trei principii ale economiei circulare: combaterea deşeurilor şi protecţia mediului, păstrarea în uz a produselor şi materialelor şi eficienţa emisiilor de CO2.

După selecţia naţională, un juriu format din reprezentanţi la nivel înalt va selecta câştigătorii finali care vor fi anunţaţi cu ocazia ceremoniei de acordare a premiilor, din luna noiembrie 2021.

BVB | Știri BVB

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative

CEMACON SA (CEON) (30/09/2022)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 27.09.2022

Erste Group Bank AG (EBS) (30/09/2022)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014