Update articol:

Hidroelectrica vrea să cumpere servicii de consultanță de 10 milioane de euro pentru achiziția activelor ENEL și CEZ în România

Hidroelectrica vrea să achiziționeze  servicii de consultanță specializată, asistență, evaluare și intermediere fuziuni și/sau achiziții (M&A) a grupurilor CEZ România și ENEL România, potrivit unui document  publicat pe SEAP.  Valoarea totală a contractului de consultanță este de 10 milioane de euro, suma maximă. 

Se pare că suma oferită de Hidroelectrica pentru aceste servicii  este atît de mare datorită complexității procesului, ne-au declarat alte surse, care susțin că serviciile cuprind tot procesul, de la demararea procesului de achiziție pînă la integrarea activelor în Hidroelectrica, procedură care poate dura cîțiva ani. 

Durata contractului este de 18 luni cu posibilitatea de prelungire în funcție de durata procesului de achiziție a companiilor menționate. Hidroelectrica va putea solicita modificarea acestor termene de realizare a sarcinilor în funcție de modificările legislative ce pot apărea sau din orice alte cauze justificate.

La începutul lunii august, Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica, anunța că se gândește să cumpere active ale distribuitorilor și furnizorilor CEZ sau Enel din România, și urmează în acest sens să angajeze consultanți specializați în fuziuni și achiziții.

”În ceea ce privește activele Enel și CEZ vorbim de tranzacții de valori foarte mari. Ca și etape logice pe astfel de tranzacții, într-o primă fază, se vor depune oferte neangajante. După aceea, dacă ofertanții sunt selectați pentru etapa a doua se va trece la un proces de due-dilligence detaliat, deci e vorba de un proces care va dura destul de mult. Ne pregătim însă, astfel încât, odată ce vor fi lansate aceste proceduri, să putem participa”, a precizat Bogdan Badea. Alte active la care se uită Hidroelectrica sunt la producătorul de utilaje grele UCM Reșița, pe componenta de mentenanță: “Inclusiv pe acest plan, deja suntem într-o fază avansată de selecție a consultanților care să ne asiste în procedura de analiză și stabilire a prețului astfel încât să fim capabili să facem oferte angajante și la UCM Reșița, ca și în celelalte cazuri”.

BVB | Știri BVB

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (28/11/2022)

Completarea Convocatorului AGEA, convocata pentru data de 15/16 decembrie 2022

SOCEP S.A. (SOCP) (28/11/2022)

Plata dividend conform Hotarare AGOA 27.09.2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (28/11/2022)

Rascumparare actiuni proprii in perioada 21-25.11.2022

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (28/11/2022)

Convocare reuniune Consiliu de Administratie 7 decembrie 2022

MedLife S.A. (M) (28/11/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 21 -25 noiembrie 2022