Update articol:

Instanța a anulat cererea Iasitex de obligare a SIF Moldova la plata a 4,4 milioane de euro cu titlu de prejudiciu

Procesul continuă cu privire la cererea de constatare a abuzului de minoritate

Tribunalul Bacău a anulat cererea Iasitex (IASX) privind obligarea SIF2 Moldova la plata sumei de 4.437.267 euro cu titlu de prejudiciu, a transmis SIF2 într-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori București.

SIF Moldova fusese chemată în judecată de către Iasitex SA Iași, într-un dosar având ca obiect ”acțiune în constatare abuz de minoritate din partea pârâtei și obligarea la plata sumei de 4.437.267 euro cu titlu de prejudiciu și cheltuieli de judecată”.

Potrivit SIF2, instanța a dispus continuarea procedurii în ce privește primul capăt de cerere având ca obiect constatare abuz de minoritate.

“Precizăm că deținerea SIF Moldova de 29,04% din capitalul social al Iasitex S.A. face parte din Portofoliul Sell (dețineri neperformante rezultate in urma programului de privatizare în masă) și reprezintă 0,18% din total active administrate”, a transmis SIF2, adăugând: “SIF Moldova va trata cu atenție acest litigiu, deși obiectul său ”constatare abuz de minoritate” este lipsit de fundament, în condițiile în care trebuie să își urmarească interesul de acționar, în orice companie”.

SIF Moldova se contrează, de ceva vreme, cu grupul SCR, controlat de Ştefan Vuza, care are 63% din IASX.

În martie, AGA Iasitex a respins propunerile SIF Moldova – precum anularea aprobării vânzării unor terenuri sau a unor tranzacţii făcute între societăţi din grupul SCR. Tot atunci, acționarii au aprobat tragerea la răspundere a SIF2, pentru comportament abuziv. În schimb SIF2 a invocat probleme de legalitate cu privire la votul acționarului majoritar la unele puncte de pe ordinea de zi.

BVB | Știri BVB

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (12/07/2024)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica 05.07.2024

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (12/07/2024)

Decizie CA cu privire la rezultatele majorarii capitalului social

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (12/07/2024)

VAN la data de 30 iunie 2024