Update articol:

Ioannis Papalekas și-a vândut deținerea indirectă din Globalworth, pentru 283,6 milioane de euro

Sursa Globalworth
*CPI Property Group va ajunge la 16,8% din Globalworth
* Domnul Papalekas a confirmat că va continua să funcționeze ca director executiv și ca director pe termen aproape de mediu

Compania de investiții imobiliare Globalworth a anunțat că Ioannis Papalekas, directorul executiv, și-a vândut deținerea indirectă în cadrul companiei către CPI Property Group SA („CPIPG”), pentru un total de 283,6 milioane de euro.

Mai precis, Papalekas și-a vândut firma Zakiono Enterprises Limited („Zakiono”), care deține 23.734.670 de acțiuni Globalworth și warranturi pentru alte 2.830.020 de acțiuni Globalworth.

Papalekas a informat Compania că prețul cuprinde (a) 9,70 Euro per acțiune Globalworth (ex dividend), (b) 7,3 milioane Euro pentru warranturi și (c) și 39 milioane Euro pentru activele rămase ale Zakiono care cuprind drepturile sale în conformitate cu Acordul său cu Globalworth.

În plus, având în vedere momentul vânzării, CPIPG va plăti domnului Papalekas 7,1 milioane de euro pentru dividendul provizoriu de 0,30 Euro pe acțiune care va fi plătit săptămâna viitoare pe acțiunile Globalworth deținute de Zakiono.

După finalizarea vânzării Zakiono, CPIPG va deține, direct și indirect, 37.311.098 acțiuni ordinare Globalworth, echivalent cu 16,8 la sută din capitalul social emis de companie.

Decizia domnului Papalekas de a-și vinde pachetul rămas în Globalworth este determinată de motive personale. Domnul Papalekas a confirmat că va continua să funcționeze ca director executiv și ca director pe termen aproape de mediu, arată comunicatul companiei. Globalworth are acum o platformă matură de gestionare și dezvoltare a activelor, cu o echipă de management puternică și un grup de investitori substanțiali, care sunt capabili să ducă Compania înainte și să o dezvolte în continuare, a mai transmis compania.

Compania de investiţii imobiliare Globalworth, prezentă şi pe piaţa din România, este listată pe piaţa bursieră AIM care activează în Europa Centrală şi de Est. Compania a devenit principalul investitor pe piaţa de clădiri de birouri din România, iar în 2017 a pus bazele unei platforme semnificative de investiţii în Polonia, printr-o participaţie de 72% în Griffin Premium R.E. N.V. (GPRE), un investitor care activează pe piaţa poloneză de real estate, listat la Bursa de Valori din Varşovia.

Portofoliul Globalworth are o valoare totală de 1,8 miliarde de euro, 90% din acesta fiind reprezentat de active producătoare de venit, preponderent în sectorul de birouri, închiriate la aproximativ 440 de companii naţionale şi multinaţionale din 28 de ţări şi 37 de sectoare de activitate.

În România, Globalworth este prezentă în Bucureşti, Timişoara şi Piteşti, iar în Polonia în oraşele: Varşovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk şi Katowice.

BVBStiri BVB

DAFORA SA (DAFR) (15/01/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

ROMCARBON SA (ROCE) (15/01/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014