Update articol:

Marea Britanie salvează British Council de la faliment

firme online, Economia digitală Sursa Pixabay

Trezoreria Marii Britanii a intervenit şi a salvat British Council de la faliment, din cauza problemelor provocate de pandemia de coronavirus, însă instituţia are nevoie de o soluţie pe termen lung, a spus vineri directorul organizaţiei internaţionale a Marii Britanii pentru relaţii culturale şi oportunităţi educaţionale, transmite Reuters.

De peste 80 de ani, British Council a predat limba engleză, a condus  biblioteci, a derulat programe culturale şi festivaluri de artă în toată lumea, devenind un instrument important de ‘soft-power’ al politicii externe a Marii Britanii.

În China, în mari părţi din sudul Asiei, Africii şi Americii latine lecţiile de limba engleză predate la British Council sunt un standard de referinţă pentru dobândirea fluenţei necesare pentru a trăi şi muncii în Marea Britanie.

Însă pandemia de coronavirus a obligat British Council să închidă mai mult de 200 de centre de examinare şi să suspende predarea cursurilor în mare parte a lumii, ceea ce i-a afectat finanţele. Taxele percepute pentru examene şi cursuri sunt responsabile pentru aproximativ 60% din veniturile anuale de 1,25 miliarde lire sterline (1,55 miliarde dolari) ale British Council.

Săptămâna trecută, Trezoreria britanică a venit în sprijinul British Council cu un împrumut în valoare de 60 de milioane de lire sterline. Însă în condiţiile în care este neclar cât va dura pandemia, viitorul British Council rămâne incert.

“Cele 60 de milioane de lire sunt o etapă intermediară într-o conversaţie cu privire la necesităţile pe termen lung ale organizaţiei”, a declarat pentru Reuters directorul general de la British Council, Ciaran Devane, adăugând că termenii împrumutului guvernamental nu au fost încă stabiliţi. “Un an este o perioadă în care pot supravieţui majoritate instituţiilor, inclusiv a noastră. Răspunsul pe termen lung depinde de gradul în care lucrurile se vor modifica permanent”, a apreciat Ciaran Devane.

În perioada de după Brexit, Marea Britanie trebuie să se poziţioneze ca o entitate independentă la nivel mondial, iar British Council are un rol important de jucat în promovare valorilor culturale britanice.

Ciaran Devane a spus că nu există o diminuare a poziţiei culturale a marii Britanii după Brexit iar lumea doreşte în continuare să înveţe limna engleză. Însă modul în care funcţionează British Council ar putea să sufere unele modificări, în contextul educaţiei online şi învăţământului la distanţă.

British Council îşi desfăşoară activitatea în Romania încă din 1938, potrivit Agerpres. În prezent, are centre în oraşele Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi. România a fost una dintre primele patru din lume în care British Council şi-a deschis un sediu, împreună cu Egipt, Portugalia şi Polonia.

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (28/09/2022)

Informare privind strategia de dezvoltare a societatii

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (28/09/2022)

Hotarare CA 28.09.2022 - avizare majorare capital social incorporare rezerve

CONPET SA (COTE) (28/09/2022)

Raport conform art. 234, aliniat 1, lit. i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018

MedLife S.A. (M) (28/09/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021