Update articol:

Medicul Gabriel Diaconu – Calculele arată așa: “În următoarele 10 săptămâni, la o rată de creștere exponențială a diagnosticelor, vom avea sute de îmbolnăviri”

Foto Facebook Foto Facebook

Toți, acum, trebuie să facem scut în fața sistemului medical, spune medicul Gabriel Diaconu. Acesta  a scris pe Facebook: ” Suntem acolo. Drum nu e înapoi.
Calculele arată așa. În următoarele 10 săptămâni, la o rată de creștere exponențială a diagnosticelor, vom avea sute de îmbolnăviri. Deja numărul individual de cazuri nu contează. Ce contează e timpul de dublare. Inițial va fi rapid.

Noi avem disponibile 500 de paturi de ATI. Timpul mediu de ATI la pacientul Covid/19, până la recuperare, e de 2-3 săptămâni. Asta înseamnă că, dacă prin măsuri, adică SOLIDARITATE socială, netezim curba, în următoarele 10 săptămâni putem adresa 1500 de cazuri grave care vin mai mult în serie, decât în paralel. Asta înseamnă 15.000 de infectări documentate, și prevenția contaminării comunitare în zonele de aglomerare urbană.

Chestiunea închiderii Bucureștiului e prematură. Dar piața zvonurilor e fertilă, și murdară.

Statul a luat toate deciziile de luat. Ce este acum de decis, pentru fiecare, este dacă va adera la acest set de valori. Mai mult, dacă le va cultiva împrejurul lui. Da, unii oameni nu se vor conforma. Da, alții mai bezmetici vor avea comportamente aberante. Degeaba îi cerți, degeaba îți descarci nervii pe ei.

Cazul 39 de infecție cu coronavirus, la Constanța 

 

Este un maraton de calm pe care îl avem de parcurs, nu un sprint de nebunie.

Ocrotiți-vă bunii. Lăsați România evidenților sărmani, sau unde-i puteți ajuta cu sfaturi practice, bine.

Către toți bucureștenii: suntem în război. Și în următoarele zile situația de sănătate provocată de Covid-19 este, la propriu, în mâinile voastre. Este în pieptul unora. Este în conștiința multora.

Stați în casă. Dezinfectați frecvent mâinile, după contact cu alte persoane, și mânere, uși, clanțe, folosirea oricărei forme de transport. Nu atingeți ochi, față, nas fără igienizarea mâinilor.

Amânați orice întâlnire amânabilă. Patronii de club, fiți responsabili, Închideți. Restaurantele, reduceți programul. Toți, acum, trebuie să facem scut în fața sistemului medical”.

Grupul de Comunicare Strategică: NU există nicio discuție despre „închiderea/carantinarea” Capitalei sau a vreunui oraș din România!

BVBStiri BVB

Sphera Franchise Group (SFG) (09/04/2021)

Raport voluntar privind tranzactiile cu partile afiliate in 2020

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (09/04/2021)

Solicitare a actionarului majoritar privind sedinta AGOA 29.04(04.05).2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (09/04/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGOA 26(27).04.2021

FOND DESCHIS DE INVESTITII ETF TRADEVILLE (TVBETETF) (09/04/2021)

Preluare administrare ETF BET Tradeville de catre SAI Patria Asset Management SA

ELECTROARGES SA (ELGS) (09/04/2021)

Solicitare Completare Ordine de Zi - AGOA 26/27.04.2021