Update articol:

Ministrul australian al sănătăţii: Atragerea de medici străini este esenţială pentru îmbunătăţirea sistemului de sănătate din Australia

Mark Butler

Ministrul australian al sănătăţii, Mark Butler, a declarat că atragerea mai multor medici străini este esenţială pentru redresarea sistemului de sănătate din Australia, relatează Xinhua, potrivit Agerpres.

Duminică, ministrul a declarat că o revizuire privind practica generală (GP) va analiza cum să atragă mai mulţi medici străini în Australia şi să le fie recunoscute calificările existente.

Un raport separat privind Medicare, sistemul universal de asistenţă medicală din Australia, a formulat recomandări pentru a îmbunătăţi accesibilitatea şi suportabilitatea asistenţei medicale.

Butler, care a declarat că Medicare se află în cea mai proastă stare din istoria sa de 40 de ani, crede că atragerea mai multor medici de familie ar uşura presiunea asupra întregului sistem.

”Este vorba de a merge în străinătate şi de a recruta, în calitate de sistem de sănătate australian, medici şi asistente medicale şi alţi profesionişti din domeniul sănătăţii pentru a veni în Australia”, a declarat el pentru Sky News Australia.

În plus, guvernul a anunţat că va permite farmaciştilor să prescrie medicamente pentru afecţiuni comune în loc să se adreseze unui medic de familie.

Potrivit Pharmacy Guild of Australia (PGA), această măsură ar permite evitarea a 6,5 milioane de vizite la medicul de familie în fiecare an.

Butler a declarat că este “absurd” ca personalul medical să nu lucreze la maximul pregătirii lor.

BVB | Știri BVB