Update articol:

Nord Stream 2: ‘Consecinţe severe’ în cazul unei agresiuni ruse în Ucraina, previne ministrul german al economiei

Nord Stream 2_ 01 Sursa foto: nord-stream2.com

Ministrul german al economiei, ecologistul Robert Habeck, a prevenit că vor exista ‘consecinţe severe’ pentru gazoductul controversat Nord Stream 2 în cazul unei agresiuni a Rusiei contra Ucrainei, transmite AFP, potrivit Agerpres.

‘Orice nouă acţiune militară nu poate rămâne fără consecinţe severe. Nu trebuie să excludem nimic’ în cazul unei ‘noi încălcări a integrităţii teritoriale’ a Ucrainei, a declarat Habeck pentru ediţia de duminică a publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung, întrebat despre un eventual eşec al Nord Stream 2.

În opinia ministrului Habeck, ‘din punct de vedere geopolitic, Nord Stream 2 a fost o greşeală’. ‘Toate statele au fost mereu împotrivă, cu excepţia Germaniei şi a Austriei’, a amintit el.

‘Conducta este de acum construită. Iar chestiunea punerii sale în serviciu rămâne deschisă şi trebuie să fie decisă conform dreptului european şi german’, a adăugat ministrul din noul guvern condus de Olaf Scholz.

Formal, decizia de certificare a gazoductului nu este aşteptată înainte de mijlocul lui 2022, a indicat autoritatea germană de reglementară a energiei, care a suspendat procedura în această toamnă din cauza unui obstacol juridic.

Unda verde din partea autorităţilor germane este una din ultimele etape înainte de intrarea în funcţiune a gazoductului. Comisia Europeană urmează apoi să se pronunţe la rândul său cu privire la omologare.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (29/06/2022)

Decontarea si plata tranzactiilor aferente ofertei publice de cumparare

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (29/06/2022)

Convocare AGAO la data de 01/02.08.2022