Update articol:

Orban: Astăzi, dacă CFR Marfă ar fi scoasă la privatizare, nu ar veni nimeni

Sursa foto: facebook.com

Premierul Ludovic Orban susţine necesitatea identificării unor soluţii pentru salvarea Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă “CFR Marfă” S.A., apreciind că, dacă în urmă cu 11 ani CFR Marfă valora aproximativ un miliard de euro, în prezent, România ar trebui să plătească unor investitori pentru a prelua compania.

“Din păcate, astăzi suntem într-un punct în care este foarte greu să vă spun exact ce soluţii se pot găsi. E adevărat, valora un miliard… Când au vrut să o privatizeze, pe vremea guvernării Ponta, au vrut să o privatizeze pe 200 de milioane, dacă ţin bine minte. Astăzi, dacă CFR Marfă ar fi scoasă la privatizare, nu ar veni nimeni. Ar trebui să dăm bani unui eventual investitor ca să cumpere. (…) În plan intern, trebuie pregătite o serie de soluţii posibile, de scenarii posibile, care să ducă totuşi la salvarea companiei, pentru că altfel compania nu va mai opera şi statul român ar rămâne fără un operator de transport relativ strategic”, a afirmat Orban, potrivit Agerpres.

Şeful Executivului este de părere că “trebuie analizat managementul CFR Marfă de-a lungul timpului”, dar şi “comportamentul Ministerului Transporturilor faţă de situaţia apărută la compania de transport feroviar.

“Trebuie analizat managementul CFR Marfă de-a lungul timpului, trebuie analizate deciziile, deciziile strategice care au fost luate, trebuie analizat, de asemenea, comportamentul ministerului faţă de diferitele situaţii, trebuie văzut în ce măsură, atunci când a venit pericolul de infringement, s-au luat toate măsurile şi toate deciziile care trebuiau luate sau s-au furnizat toate documentaţiile şi motivaţiile necesare”, a adăugat Ludovic Orban.