Update articol:

OX2 o numește pe Lăcrămioara Diaconu-Pințea în funcția de Country Manager pentru România  

OX2, companie suedeză care dezvoltă energie regenerabilă, anunță numirea Lăcrămioarei Diaconu-Pințea în funcția de Country Manager OX2 România.

 OX2 a intrat pe piața din România în 2021, prin achiziționarea unui proiect eolian onshore de 300 MW. De atunci, compania a pus bazele unei echipe locale care se ocupă de dezvoltare, construcție și tranzacționare și a crescut portofoliul la 500 MW în proiecte eoliene onshore.

OX2 a numit-o pe Lăcrămioara Diaconu-Pințea în funcția de Country Manager, cu misiunea de a continua extinderea portofoliului în domeniul tehnologiilor – eoliană, solară, stocare de energie și hidrogen. Lăcrămioara Diaconu-Pințea are o experiență vastă în sectorul energetic din România, dobândită în cadrul unor proiecte de anvergură, de transformare și creștere a afacerii, și a deținut mai multe funcții executive în acest domeniu. Din poziția de membru al Directoratului, deținută în ultimii trei ani, a condus procesul de transformare a Complexului Energetic Oltenia – unul dintre cei mai mari jucători din domeniul energiei din România.

Lăcrămioara Diaconu-Pințea îi va succeda lui Alexandru Nicoare, care a asigurat interimatul funcției de Country Manager.

 

“Sunt foarte entuziasmat să o am alături pe Lăcrămioara Diaconu-Pințea. Înțelegerea profundă a domeniului, experiența pe care o are în industria energetică și abilitățile solide de conducere reprezintă o combinație valoroasă. Cu această ocazie, aș dori de asemenea să-i mulțumesc lui Alexandru Nicoare pentru angajamentul și sprijinul acordat echipei locale. Compania OX2 este bine poziționată pentru a crea valoare pe termen lung în România, o piață cu fundamente de bază solide pentru energiile regenerabile”, spune Paul Stormoen, CEO OX2 AB.

“Sunt foarte încântată să fac parte din OX2, o companie cu o dinamică impresionantă care combină cu succes un spectru tehnologic larg, operând pe întregul lanț valoric, de la dezvoltarea de proiecte până la construcția, livrarea și managementul soluțiilor energetice. Mă alătur unei echipe competente și aștept cu nerăbdare să contribui la creșterea OX2 în România”, a declarat Lăcrămioara Diaconu-Pințea, noul Country Manager OX2 România.

Lăcrămioara Diaconu-Pințea a absolvit Finanțe la ASE București și programul Executive MBA din cadrul Universității de Economie și Afaceri din Viena.

OX2 dezvoltă, construiește și vinde parcuri eoliene onshore și offshore și parcuri solare fotovoltaice. De asemenea, OX2 oferă servicii de gestionare a parcurilor eoliene și solare după finalizare. Portofoliul OX2 e format din proiecte eoliene și solare dezvoltate intern sau achiziționate în diferite faze de dezvoltare. Compania este activă și în dezvoltarea de proiecte bazate pe alte tehnologii de energie regenerabilă, cum ar fi hidrogenul și stocarea energiei. OX2 își desfășoară activitatea pe unsprezece piețe din Europa: Suedia, Norvegia, Finlanda, Estonia, Lituania, Polonia, România, Franța, Spania, Italia și Grecia. Vânzările în 2021 au fost de aproximativ 5 miliarde de coroane suedeze. Compania are aproximativ 350 de angajați și are sediul central în Stockholm, Suedia. OX2 este listată pe Nasdaq Stockholm din 2022.

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Finalizare achizitie companie de proiect fotovoltaic - Vulturu

OMV PETROM S.A. (SNP) (06/02/2023)

Raport tranzactii cu parti afiliate 14 dec 2022 - 5 feb 2023

PROMATERIS S.A. (PPL) (06/02/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) S2 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (06/02/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 30.01.2023-03.02.2023