Update articol:

Pfizer/ BioNTech solicită aprobarea vaccinului COVID-19 pentru copiii de la 5 la 11 ani; copiii reprezintă aproximativ 27% din toate cazurile de coronavirus din SUA

BioNTech_COVID-19 Pfizer Sursa foto: investors.biontech.de

Pfizer Inc (PFE.N) și BioNTech au cerut autorităților de reglementare din SUA să aprobe utilizarea de urgență a vaccinului COVID-19 pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, a declarat Pfizer într-un tweet joi, potrivit Reuters.

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a stabilit data de 26 octombrie pentru ca grupul său de consilieri externi să se întâlnească și să discute despre cerere, făcând posibil ca copiii să înceapă să primească vaccinurile la scurt timp după aceea.

O autorizare rapidă a vaccinului la copiii mici ar putea ajuta la atenuarea unei potențiale creșteri de cazuri în această toamnă, școlile fiind deja deschise la nivel național în SUA.

Vaccinul ar putea fi gata încă din noiembrie, în așteptarea aprobării de la agențiile federale de reglementare a sănătății, a declarat joi Jeffrey Zients, coordonatorul COVID de la Casa Albă.

În prezent, copiii reprezintă aproximativ 27% din toate cazurile de coronavirus din SUA și există un procent din ce în ce mai mare de spitalizări, potrivit Academiei Americane de Pediatrie. Aceasta reflectă gradul ridicat de contagiune a variantei Delta în rândul persoanelor nevaccinate.

Deși copiii sunt mai puțin sensibili la COVID-19, aceștia pot răspândi virusul la alții, inclusiv la populațiile vulnerabile care sunt mai expuse riscului de boli severe.

Vaccinul este deja autorizat la adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani și complet aprobat pentru vârsta de 16 ani și peste și s-a demonstrat că induce un răspuns imun puternic în grupul de vârstă țintă într-un studiu clinic cu 2.268 de participanți, au declarat companiile în sept. 20.

Cei doi producători de vaccinuri testează, de asemenea, vaccinul la copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 5 ani și la copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 2 ani, cu date preconizate în trimestrul patru.

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (02/10/2023)

Emisiunea de Obligatiuni din data de 2 octombrie 2023

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (02/10/2023)

Disponibilitate inregistrare teleconferinta rezultate S1 2023

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (SIF5) (02/10/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni la Sinterom S.A.

LION CAPITAL S.A. (LION) (02/10/2023)

Schimbari in conducerea emitentului

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (02/10/2023)

Hotarari AGOA&AGEA din data de 29.09.2023