Update articol:
La un an de la înfiinţare,

Platforma de investiţii ROCA, pentru firmele aflate în impas, a ajuns la o valoare de piaţă de 22 milioane euro şi înregistrează un randament de 340%

Atragerea unei instituții financiare europene în rândul acționarilor platformei ROCA, în top trei priorități

Platforma de investiţii ROCA, dedicată companiilor românești aflate în impas, a înregistrat în primul an de activitate un randament pe sumele investite de 340% (față de procentul de 16% asumat inițial în fața investitorilor), iar valoarea companiei a ajuns la 21.9 milioane euro, cu o creștere de peste 60 % față de valoarea inițială, potrivit unui comunicat.

Platforma ROCA are în portofoliu trei companii românești, S-KARP, Frigotehnica și Tremot, în care deține pachetul majoritar.

Până la sfârșitul lui 2019, ROCA își propune să atragă în platformă cel puțin cinci noi companii, dintre care trei sunt deja în diverse faze de pre-tranzacție. De la înființarea platformei până la momentul actual au avut loc în total discuții cu peste 150 de companii din toată țara, din 50 de domenii de activitate, dintre care cel mai frecvent întâlnite au fost: industria alimentară, comerț, industria prelucrării lemnului, instalații, IT & Online.

ROCA este o soluție dedicată IMM-urilor din aproape orice domeniu de activitate, care au un business funcțional, operațional profitabil și un produs validat de  piață, scalabil, cu posibilități de digitalizare și export, ceea ce le aduce perspectiva de a dezvolta un brand românesc solid. Este întotdeauna analizată oportunitatea de a crește organic și prin consolidări cu alte companii cu care există complementarități și/sau sinergii.

„Sunt multe companii care nu pot să depășească singure etapa în care se află, dar care alături de un partener solid au potențialul să genereze valoare adăugată pe termen lung. ROCA este elementul suport pentru comunitatea de oameni de business pe care vrem să o construim și suntem mândri să vedem că tot mai mulți antreprenori români își doresc să contribuie la inițiativă. Într-o eră a globalizării, am descoperit dorința și determinarea de a dezvolta și a da amploare brandurilor românești”, a spus Rudi Vizental, CEO ROCA.

În prezent, acționarii platformei ROCA sunt Andrei Cionca, președinte CITR Group și asociații săi prin divizia de investiții CIT Resources, Astra Rail Management GMBH, frații Pavăl, prin PIF Industrial, Dan Șucu fondatorul Mobexert BT investments, compania de investiții a Băncii Transilvania, Theodora Popa, vice-președinta grupului Transavia și a Theodora Golf Club, Adolf Bâclea, fondatorul companiei Cosena, Cristian Ludovic Pop, fondatorul lanțului de magazine pet shop Animax, Next Capital Solutions S.R.L., companie de servicii financiare destinate IMM-urilor și membră a grupului EOS și Vetimex Capital S.R.L., companie deținută de familia Korponay, fondatorii distribuitorului de produse veterinare Maravet SA.

Alături de continuarea strategiei pentru consolidarea și dezvoltarea portofoliului ROCA, în top trei priorități pentru următoarea perioadă este și atragerea unei instituții financiare europene în rândul acționarilor platformei precum și dezvoltarea platformei pentru a răspunde nevoilor noi identificate în piață.