Update articol:

Presa finlandeză: Nordea, cea mai mare bancă din nordul Europei, a gestionat tranzacţii suspecte de 700 milioane de euro; Nordea – “Acuzațiile de spălare a banilor nu sunt noi”

Acţiunile Nordea au scăzut cu 6%, după apariţia informaţiilor. Acţiunile Nordea au scăzut cu 6%, după apariţia informaţiilor.

Nordea, cea mai mare bancă din nordul Europei, a gestionat tranzacţii suspecte de 700 milioane de euro (790 milioane dolari)  în perioara 2005-2017, potrivit unor documente prezentate luni de televiziunea finlandeză Yle, transmite Reuters.

Oficialii Nordea au transmis că acuzaţiile prezentate ieri de televiziunea finlandeză Yle privind operaţiunile de spălarea banilor au fost deja comentate.  

“Informațiile care au fost publicate astăzi (n.r. luni) se referă la un complex de acuzații care au fost publicate anterior de mass-media, iar Nordea a răspuns deja acestora”, a declarat Nordea într-o declarație trimisă către Reuters, adăugând că a raportat autorităților atunci când a găsit un comportament suspect.

“Recunoaștem că sistemele noastre  nu au fost în trecut suficient de puternice pentru a contracara acest tip de infracțiuni financiare. Pentru asta ne pare rău “, a spus banca. 

În urma apariţiei informaţiilor, acțiunile Nordea  au scăzut luni cu mai mult de 6% .

BVB | Știri BVB

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (26/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (25/05/2022)

Majorarea cu 24,5% din luna iunie a salariilor angajatilor societatii