Update articol:

Procurorul general SUA: Gruparea Antifa – grup revoluționar bolşevic, care intenționează să stabilească socialismul sau comunismul în Statele Unite

Ministrul american al justiţiei, Bill Barr. Ministrul american al justiţiei, Bill Barr.

Procurorul general William Barr a definit, pe 9 august, organizaţia Antifa drept un grup revoluționar care intenționează să stabilească socialismul sau comunismul în Statele Unite.

Într-un interviu acordat lui Mark Levin de la Fox News, Barr a făcut o critică teribilă Antifa, menționând că organizația și tactica grupului fac ca acest fenomen să fie abordat dificil.

„Sunt un grup revoluționar care este interesat de o anumită formă de socialism, de comunism. Sunt în esență bolșevici. Tactica lor este fascistă”, a spus Barr.

Antifa se identifică public cu ideologia comunistă și socialistă. Dar duminică, 9 august, a fost prima dată când cel mai înalt procuror din țară a evidențiat în mod explicit natura grupului.

Barr şi-a expus comentariile ca răspuns la o întrebare privind concentrarea aparentă a Antifa asupra eliminării administrației președintelui Donald Trump. El a menționat că grupul extremist a fost angajat cu acest obiectiv încă din prima zi a administrației Trump.

„Încercau să-l acuze încă din prima zi. Au făcut tot ce au putut. Ei au rupt normele sistemului nostru pentru a face tot ce se poate ca să-l alunge din funcție sau să-i distrugă administrația și cred că asta se datorează dorinței de putere ”, a spus Barr.

„Stânga dorește putere, deoarece aceasta este în esență starea lor de graţie în tradiţia lor seculară. Ei vor să conducă viața oamenilor, astfel încât să poată proiecta utopie pentru noi toți. Asta le e determinarea –  pofta de putere.

„Nu se așteptau la victoria lui Trump și îi supără,” a adăugat el.

Trump a spus că Statele Unite vor declara Antifa un grup terorist, dar administrația nu a făcut pasul formal în acest sens.

Barr a spus, anterior, că „violența instigată și purtată de Antifa și de alte grupuri similare în legătură cu revoltele este terorism intern și va fi tratat în consecință”.

Antifa și alte grupări extremiste au deturnat protestele pașnice din SUA, ca urmare a morții afro-americanului George Floyd. Extremiștii au provocat violență, vandalism și jafuri.

„Este o nouă formă de război urban de gherilă”, a spus Barr. 

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/09/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

CONPET SA (COTE) (23/09/2022)

Modificare Convocator AGOA 28/31.10.2022

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (23/09/2022)

Raport tranzactii cu parte afiliata (NAVROM) 16 sept. - 23 sept. 2022

Turbo Long on Societatea Nationala de (RCSNGTL2) (23/09/2022)

Reluare tranzactionare - ora 14:30 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie