Update articol:
Surse:

Proiectul pentru demiterea conducerii ASF, dacă raportul de activitate e respins de Parlament – a primit raport de respingere în Comisiile din Senat

Proiect de lege care impune Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) obligativitatea de a prezenta anual un raport Parlamentului, iar, în cazul în care acesta este respins, conducerea instituţiei este demisă a primit raport de respingere in cadrul Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat, potrivit unor surse parlamentare. De asemenea,  Comisia economică, industrii şi servici a propus tot respingerea proiectului de lege, potrivit surselor.Totodată, conform proiectului, membrii Consiliului A.S.F. trebuie să aibă studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență în domeniul financiar.Proiectul a fost depus, in decembrie 2019, de deputatul PNL Laurenţiu Leoreanu. Proiectul a trecut de Camera Deputaților, Senatul fiind camera decizională.

In prezent, locul de presedinte ASF este vacant, dupa plecarea lui Leonardo Badea, la BNR, iar acest proiect de lege deschidea calea pentru inlocuirea intregului Consiliu ASF.

Pana acum, deputatul PSD Daniel Zamfir a anuntat ca doreste postul de presedinte ASF.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)