Update articol:

Robert Holzmann – noul guvernator al Băncii Naţionale a Austriei

Guvernul de coaliție al Austriei îl va desemna, astăzi, pe economistul Robert Holzmann, în vârstă de 69 de ani, următorul guvernator al Băncii Centrale a Austriei, au declarat oficiali ai guvernului.

Robert Holzmann a fost propus de partidul de extremă dreapta Partidul Libertăţii (FPO) pentru a conduce Banca Naţională începând din luna septembrie, înlocuindu-l pe social-democratul Ewald Nowotny. Robert Holzmann a fost profesor de economie la universităţile din Graz şi Viena şi de asemenea a lucrat la OECD, FMI şi Banca Mondială, în special în domenii precum piaţa muncii, pensii şi sisteme de securitate socială.

În Austria, Guvernul condus de Sebastian Kurz l-a înlocuit nu numai pe guvernatorul Băncii Naţionale, Ewald Nowotny ci şi întregul consiliu director al OeNB. Gottfried Haber va fi noul viceguvernator, înlocuindu-l pe Andreas Ittner, iar celelalte două locuri din directorat vor fi ocupate de Thomas Steiner şi Eduard Schock.

Numirea lui Robert Holzmann vine pe fondul unor îngrijorări crescute cu privire la independenţa băncilor centrale în economiile occidentale pe măsură ce partidele anti-sistem devin din ce în ce mai influente. Unii membri ai coaliţiei la putere în Italia au cerut BCE să protejeze Italia de speculatori, Banca Angliei a fost atacată de politicieni din cauza avertismentelor lansate de BoE pe tema Brexitului iar preşedintele american Donald Trump a criticat Rezerva Federală pentru că a majorat dobânzile.

 

 

BVBStiri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (02/12/2020)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (02/12/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 23-27 noiembrie 2020

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/12/2020)

Comunicat - finalizare proiect BRUA - faza I

COMPA S. A. (CMP) (02/12/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 23-27.11.2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (27/11/2020)

Comunicat referitor la comentarii media