Update articol:

Romgaz – jucator activ pe piața de furnizare

SNGN Romgaz SA nu  a identificat niciun motiv real ca o data cu liberalizarea pietei, la 1 iulie, sa asistam la cresteri de pret la gazele furnizate in piata

Romgaz anunță ca incepand cu data de 1 iulie va continua sa asigure cantitatea necesara aprovizionarii cu gaze atat pentru furnizorii consumatorii casnici cat si pentru clientii industriali, pastrandu-si astfel pozitia de  jucator important pe piata de gaze naturale.

Adrian Volintiru, Directorul General al Romgaz, a declarat: „Romgaz continua politica de dezvoltare si implicare pe piata de furnizare gaze pentru ambele categorii amintite anterior. Interesul nostru de a ramane un jucator activ si implicat este manifestat prin actiunile si politicile investitionale pe care le avem, continuand sa fim preocupati de siguranta in furnizare si de dezvoltarea pietei romanesti de gaze naturale”.

 SNGN Romgaz SA nu  a identificat niciun motiv real ca o data cu liberalizarea pietei, la 1 iulie, sa asistam la cresteri de pret la gazele furnizate in piata, potrivit comunicatului. Piaţa de energie si gaze naturale va fi liberalizată dupa data de 1 iulie 2020. Astfel, preţul va fi stabilit de piaţă şi nu controlat de ANRE. Inclusiv tarifele plătite de consumatorii finali vor fi stabilite în condiţiile pieţei, și nu vor mai trebui aprobate de autoritatea de reglementare în domeniul energiei.