Update articol:

Rusia mută provizii de sânge şi materiale medicale în apropierea Ucrainei, sporind îngrijorarea SUA

kremlin rusia

Rusia mută provizii de sânge şi alte materiale medicale în apropierea graniţei cu Ucraina, care i-ar permite să trateze victimele, un alt indicator cheie al pregătirii militare a Moscovei, au declarat trei oficiali americani pentru Reuters.

Actualii și foștii oficiali americani spun că astfel de indicatori concreți — cum ar fi rezervele de sânge — sunt esențiali pentru a determina dacă Moscova este pregătită să invadeze Ucraina, în cazul în care președintele rus Vladimir Putin ar decide să facă acest lucru.

Dezvăluirea informaţiilor privind proviziile de sânge de către oficialii americani, vorbind sub condiția anonimatului, se adaugă la avertismentele tot mai mari ale SUA că Rusia s-ar putea pregăti pentru o nouă invazie în Ucraina, în condiţiile în care peste 100.000 de militari ruşi sunt la graniță.

Aceste avertismente au inclus predicția președintelui Joe Biden că ar fi probabil un atac rusesc și remarcile secretarului de stat american Antony Blinken că Rusia ar putea lansa un nou atac asupra Ucrainei în „foarte scurt timp”.

Pentagonul a recunoscut anterior desfășurarea „suportului medical” de către Rusia la graniţa cu Ucraina. Dar dezvăluirea proviziilor de sânge adaugă un nivel de detaliu despre care experții spun că este esențial pentru a determina pregătirea militară a Rusiei.

„Nu garantează că va avea loc un alt atac, dar nu ataci dacă nu ai astfel de rezerve”, a spus Ben Hodges, un general-locotenent în retragere al SUA, aflat acum la Institutul de cercetare Centrul pentru Analiza Politicii Europene. Ministerul rus al Apărării nu a răspuns imediat unei cereri scrise de comentarii.

Cei trei oficiali americani care au vorbit despre proviziile de sânge au refuzat să spună în mod specific când au detectat Statele Unite mutarea către militarii din apropierea Ucrainei. Cu toate acestea, doi dintre ei au spus că a fost în ultimele săptămâni.

Oficialii ruși au negat în mod repetat planul de invadare. Dar Moscova spune că se simte amenințată de legăturile tot mai mari ale Kievului cu Occidentul.

 

BVB | Știri BVB

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (02/06/2023)

Raport tranzactii cu parte afiliata (NAVROM) 22 mai - 31 mai 2023

VRANCART SA (VNC) (31/05/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SIF HOTELURI SA (CAOR) (31/05/2023)

Act aditional promisiune bilaterala vanzare cumparare Eurohotel Baia Mare