Update articol:

SUA: Preşedintele Joe Biden s-a declarat ”devastat” după atacul de vineri de la Capitoliu

Atac capitoliu1

Preşedintele american Joe Biden s-a declarat “devastat” după atacul de vineri de la Capitoliu, în care un poliţist a murit, transmite AFP, potrivit Agerpres.

“Jill şi cu mine suntem devastaţi la aflarea veştii despre atacul violent asupra unui punct de control de securitate de la Capitoliul Statelor Unite”, a spus preşedintele Joe Biden într-o declaraţie, ordonând coborârea în bernă a steagurilor de la Casa Albă.

Atac capitoliu“Ştim cât de dificil este pentru Capitoliu, pentru toţi cei care lucrează acolo şi cei care îl protejează”, a mai spus preşedintele, la mai puţin de trei luni după asaltul asupra sediului Congresului de către susţinători ai fostului preşedinte Donald Trump.

O maşină s-a izbit vineri de un gard de securitate din exteriorul Capitoliului, lovind doi poliţişti. Unul din poliţiştii răniţi şi autorul atacului au murit.

Atacatorul a fost împuşcat de poliţişti după ce a ieşit din vehicul ameninţând cu un cuţit şi a murit la scurt timp la spital. Poliţistul a murit, de asemenea, din cauza rănilor.

Poliţia a spus că nu ştie încă ce l-a motivat pe atacator şi nu l-a identificat.

Toate străzile care duc spre sediul Congresului au fost blocate şi zeci de maşini de poliţie au fost trimise în zonă, care a fost survolată şi de un elicopter.

Congresmenii sunt în vacanţă parlamentară săptămâna aceasta, în clădirea Congresului fiind prezenţi doar câţiva membri ai staff-ului acestora, angajaţi şi jurnalişti.

BVBStiri BVB

Sphera Franchise Group (SFG) (09/04/2021)

Raport voluntar privind tranzactiile cu partile afiliate in 2020

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (09/04/2021)

Solicitare a actionarului majoritar privind sedinta AGOA 29.04(04.05).2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (09/04/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGOA 26(27).04.2021

FOND DESCHIS DE INVESTITII ETF TRADEVILLE (TVBETETF) (09/04/2021)

Preluare administrare ETF BET Tradeville de catre SAI Patria Asset Management SA

ELECTROARGES SA (ELGS) (09/04/2021)

Solicitare Completare Ordine de Zi - AGOA 26/27.04.2021