Update articol:

Sunday Times: Theresa May a obținut concesii de la Bruxelles, privind menținerea Marii Britanii în uniunea vamală

Theresa May - Sursa Facebook

Premierul britanic Theresa May a obținut concesii de la Bruxelles care îi vor permite să mențină Marea Britanie într-o uniune vamală cu Uniunea Europeană pentru a evita o frontieră dură în Irlanda de Nord, a informat Sunday Times, fără a spune unde a obținut informațiile, anunță Bloomberg.

Măsura ar putea câștiga unii parlamentari din opoziție și ar spori șansele de a trece o înțelegere asupra Brexitului prin Parlament, a arătat Times.

Sub titlul “May’s Secret Brexit Deal”, ziarul a scris că premierul este, de asemenea, pe cale să obțină un acord asupra unui “viitor parteneriat economic”, care va permite Marii Britanii să mențină perspectiva unui acord de comerț liber similar celui pe care Canada îl are cu UE. Aceast lucru, la rândul său, ar putea influența aripa eurosceptică a Partidului Conservator.

Un purtător de cuvânt din Downing Street a declarat duminică că articolul din Times este “speculație” și că negocierile cu UE sunt în desfășurare. Guvernul a declarat anterior că acordul de retragere este 95% complet și că s-au înregistrat și progrese în discuțiile privind relația viitoare.

Deși mai sunt doar cinci luni până ca Marea Britanie să părăsească UE, niciuna dintre părți nu a raportat public în detaliu ce se întâmplă în discuții din 22 octombrie, când May a informat Parlamentul.

Dar oficialii britanici consideră că negocierile intense vor aduce pașii decisivi pentru un acord în următoarele săptămâni, potrivit a două persoane familiarizate cu această chestiune.

BVBStiri BVB

DAFORA SA (DAFR) (15/01/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

ROMCARBON SA (ROCE) (15/01/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014