Update articol:
RIPOSTA LA DECIZIA SUA DE A IMPUNE NOI TAXE PENTRU BUNURI CHINEZEŞTI DE 200 MILIARDE DE DOLARI:

UPDATE: China impune taxe de 60 de miliarde de dolari pentru americani

Donald Trump
UPDATE: Administraţia din China a anunţat, marţi după-amiază, taxe vamale suplimentare pentru importuri în valoare de 60 de miliarde de dolari din Statele Unite, ca reacţie la tarifele anunţate de preşedintele american, Donald TrumpMinisterul Finanţelor de la Beijing a anunţat taxe vamale cuprinse între 5% şi 10% pentru 5.207 tipuri de produse din Statele Unite, informează agenţia Associated Press.

“Decizia are rolul blocării boicotului comercial, a unilateralismului şi protecţionismului Statelor Unite. Cerem dialog pragmatic pentru protejarea în comun a principiului comerţului liber şi a sistemului comercial multilateral”, subliniază Ministerul chinez al Finanţelor.

……………..

UPDATE:   Statele Unite au impus luni tarife de 10% asupra unor importuri din China în valoare de 200 de miliarde de dolari, informează DPA. Odată cu măsura decretată de preşedintele Donald Trump, proporţia produselor chinezeşti taxate la import a ajuns la jumătate, arată agenţia.

Noile tarife vor intra în vigoare pe 24 septembrie şi vor creşte la 25% de la 1 ianuarie anul viitor, a precizat Trump.

Sunt exceptate anumite mărfuri, cum ar fi ceasurile inteligente Apple, produsele cu tehnologie Bluetooth, articolele pentru copii, unele textile, chimicale şi produse agricole, au precizat oficialităţi americane de rang înalt.

……………

Administrația Trump pregăteşte un nou set de tarife pentru bunuri chinezeşti în valoare de 200 de miliarde de dolari, înainte de discuţiile comerciale programate să aibă loc la Beijing, anunță CNBC, care citează Wall Stret Journal (WSJ).

Conform Bloomberg, preşedintele american ar fi dat instrucţiuni consilierilor săi să continue planurile referitoare la tarife, chiar dacă cele două părţi se pregătesc să se întâlnească pentru a încerca reducerea tensiunilor comerciale.

Noile tarife vor fi stabilite la 10%, potrivit unor surse apropiate situaţiei citate de WSJ, nivel sub cel de 25% anunţat anterior.

Cifra mai redusă are un dublu scop: reducerea impactului asupra consumatorilor americani înaintea sezonului cumpărăturilor de sărbători şi ajutarea republicanilor în campania electorală pentru alegerile din această toamnă.

În timp ce alegătorii apreciază politica economică a lui Trump, numeroase sondaje arată că democraţii au un avantaj mare şi că oamenii resping războaiele comerciale ale preşedintelui.

Preşedintele ar urma să ameninţe cu tarife comerciale mai mari, pentru a forţa Beijingul în timpul negocierilor, potrivit WSJ.

În ultimele săptămâni, Trump a semnalat în repetate rânduri că ar putea introduce noi tarife, cu impact asupra unei game largi de bunuri, oricând va considera oportun să facă acest lucru.

Preşedintele s-a întâlnit în această săptămână cu comsilierii săi comerciali, între care secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, secretarul pentru Comerţ Wilbur Ross şi Reprezentantul pentru Comerţ al SUA, Robert Lighthizer.

În timp ce Mnuchin a încercat reluarea discuțiilor cu China, Trump a arătat că nu intenționează să renunțe. El a scris pe Twitter: “Nu suntem presați să ajungem la o înțelegere cu China, ei sunt presați să ajungă la o înțelegere cu noi“.

BVBStiri BVB

STK EMERGENT (STK) (05/03/2021)

VAN la data 26.02.2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (05/03/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGEA 29(30).03.2021

ERSTE GROUP TURBO SHORT 0.10/29.50/29 (EBEBSTS49) (05/03/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 08 si 09 Martie 2021

RETRASIB SA (RTRA) (05/03/2021)

Modificare calendar financiar 2021