Update articol:

Un tweet al lui Elon Musk a dus la creșterea acțiunilor investitorului „Baby Shark” (video)

Acțiunile Samsung Publishing, un acționar major al producătorului „Baby Shark”, au crescut miercuri după un tweet al CEO-ului Tesla, Elon Musk, despre cântecul viral pentru copii, potrivit CNBC.

Acțiunile Samsung Publishing din Coreea de Sud au crescut cu mai mult de 10% la un moment dat în timpul tranzacționării obișnuite de miercuri, pentru a închide cu 6,29% mai mult. Compania nu are nicio afiliere cu conglomeratul sud-coreean Samsung Group, chiar dacă împărtășesc numele Samsung.

 

 

Câștigurile de miercuri au apărut după un tweet al lui Musk, marți dimineață, ora Asieia, care spunea: „Baby Shark le zdrobește pe toate! Mai multe vizualizări decât oamenii Planetei”.

Creșterea acțiunii a fost un alt exemplu de influență aparent supradimensionată a lui Musk asupra bursei.

Criptomonedele precum bitcoin și dogecoin au văzut anterior mișcări bruste în prețurile lor în urma comentariilor miliardarului Elon Musk. Tweet-urile sale au fost, de asemenea, legate de mișcările de pe piața bursieră în așa-numitele acțiuni  meme, cum ar fi GameStop.

Acțiunile Samsung Publishing au crescut cu peste 76% în 2018, după ce piesa virală „Baby Shark” a spart primele 40 de topuri din Marea Britanie. Piesa a existat de peste un deceniu, conform rezultatelor căutării pe internet, dar coperta video din 2016, creată de compania afiliată  Samsung Publishing, SmartStudy, a fost un factor principal de interes în întreaga lume.

Videoclipul a fost creat de divizia Pinkfong, despre care SmartStudy spune că „dezvoltă conținut creativ și animat pentru a oferi experiențe de învățare stimulante și distractive copiilor din întreaga lume”. Pinkfong își distribuie conținutul prin intermediul aplicațiilor și platformelor mobile precum YouTube și Amazon Video.

 

 

 

 

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Reziliere Contract CTE Iernut

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/06/2021)

Convocare AGEA pentru data de 11 august 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (18/06/2021)

Actualizarea politicii de remunerare a actionarilor

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (18/06/2021)

Alocare actiuni SOP2019 - persoane cu responsabilitati de conducere

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/06/2021)

Autorizare membru al Consiliului de Administratie