Update articol:

Un tweet al lui Elon Musk a dus la creșterea acțiunilor investitorului „Baby Shark” (video)

Baby Shark

Acțiunile Samsung Publishing, un acționar major al producătorului „Baby Shark”, au crescut miercuri după un tweet al CEO-ului Tesla, Elon Musk, despre cântecul viral pentru copii, potrivit CNBC.

Acțiunile Samsung Publishing din Coreea de Sud au crescut cu mai mult de 10% la un moment dat în timpul tranzacționării obișnuite de miercuri, pentru a închide cu 6,29% mai mult. Compania nu are nicio afiliere cu conglomeratul sud-coreean Samsung Group, chiar dacă împărtășesc numele Samsung.

 

 

Câștigurile de miercuri au apărut după un tweet al lui Musk, marți dimineață, ora Asieia, care spunea: „Baby Shark le zdrobește pe toate! Mai multe vizualizări decât oamenii Planetei”.

Creșterea acțiunii a fost un alt exemplu de influență aparent supradimensionată a lui Musk asupra bursei.

Criptomonedele precum bitcoin și dogecoin au văzut anterior mișcări bruste în prețurile lor în urma comentariilor miliardarului Elon Musk. Tweet-urile sale au fost, de asemenea, legate de mișcările de pe piața bursieră în așa-numitele acțiuni  meme, cum ar fi GameStop.

Acțiunile Samsung Publishing au crescut cu peste 76% în 2018, după ce piesa virală „Baby Shark” a spart primele 40 de topuri din Marea Britanie. Piesa a existat de peste un deceniu, conform rezultatelor căutării pe internet, dar coperta video din 2016, creată de compania afiliată  Samsung Publishing, SmartStudy, a fost un factor principal de interes în întreaga lume.

Videoclipul a fost creat de divizia Pinkfong, despre care SmartStudy spune că „dezvoltă conținut creativ și animat pentru a oferi experiențe de învățare stimulante și distractive copiilor din întreaga lume”. Pinkfong își distribuie conținutul prin intermediul aplicațiilor și platformelor mobile precum YouTube și Amazon Video.

 

 

 

 

BVB | Știri BVB

ROMCAB SA (MCAB) (19/01/2022)

Completare ordine de zi AGEA din 07.02.2022

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (19/01/2022)

Convocare AGAO 23(24).02.2022

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (19/01/2022)

Demarare oferta plasament privat accelerat in OMV Petrom S.A.