Update articol:

Vienna Insurance Group a investit în compania austriacă de biotehnologie Apeiron Biologics AG, care lucrează în prezent la dezvoltarea unui medicament pentru tratarea Covid-19

Wien, Wiener Städtische Versicherung, Ringturm

Vienna Insurance Group a investit în compania austriacă de biotehnologie Apeiron Biologics AG, care lucrează în prezent la dezvoltarea unui medicament pentru tratarea Covid-19. Josef Penninger a avut un rol important în dezvoltarea tratamentului, care este administrat unui grup de pacienți cu Covid-19 ca parte a unui studiu clinic pan-european, potrivit unui comunicat de presă.

Compania Apeiron, cu sediul la Viena, este specializată în descoperirea și dezvoltarea de imunoterapii inovatoare împotriva cancerului și medicamente pentru tratamentul bolilor respiratorii. În contextul pandemiei Covid-19, compania se concentrează acum pe dezvoltarea unui medicament pentru combaterea acestei boli. Prin colaborarea cu Apeiron, Vienna Insurance Group vrea să contribuie la lupta împotriva Covid-19, îndeplinindu-și astfel responsabilitățile sociale asumate.

„Ca asigurători, avem misiunea fundamentală de a proteja oamenii împotriva riscurilor. În contextul actual, sănătatea a devenit principala preocupare, iar una dintre prioritățile noastre ca furnizor de asigurări de viață și de sănătate este să contribuim la protejarea sănătății și prevenirea bolilor.

Investiția noastră în Apeiron reprezintă o opțiune importantă pe termen lung, prin care ne respectăm promisiunea ‛să protejăm ceea ce contează’, având în același timp în vedere îndeplinirea obiectivelor noastre economice ”, a declarat Elisabeth Stadler, Directorul General al Vienna Insurance Group. În cadrul programului său de management „Agenda 2020”, Grupul a implementat deja o serie de măsuri care vizează promovarea sănătății și bunăstării, intensificându-și operațiunile în segmentul asigurărilor de sănătate. Achiziția unui pachet de acțiuni la Apeiron prin participarea la o majorare de capital este în linie cu această orientare și se integrează în strategia generală a Grupului.

Au fost deja lansate studii clinice

Studiul clinic de fază II pentru testarea unui vaccin anti-Covid-19 dezvoltat de Apeiron se bazează pe rezultatele cercetărilor desfășurate de companie asupra virusului SARS. Dezvoltat de o echipă din care face parte și reputatul cercetător austriac Josef Penninger, medicamentul APN01 a fost produs ca răspuns la primul focar de SARS din 2003, pentru a trata leziunile pulmonare acute și sindromul respirator; acesta din urmă este principala cauză de deces în cazurile de Covid-19.

APN01 imită receptorul ACE2, pe care virusul SARS îl folosește pentru a infecta celulele, iar acest lucru împiedică virusul să se atașeze de acestea. Datorită mecanismului său dual, medicamentul protejează, de asemenea, țesutul pulmonar împotriva infecțiilor cauzate de virus. În prezent, medicamentul este testat în Austria și în alte câteva țări europene, ca parte a unui studiu clinic și a fost administrat unui grup inițial de pacienți cu Covid-19.

„APN01 este una dintre puținele abordări terapeutice care țintește coronavirusul și în același timp unul dintre cele mai avansate medicamente pentru tratarea Covid-19. Dacă rezultatele studiului clinic vor fi pozitive, probabil va fi posibil să accelerăm procesul de aprobare în Europa și să introducem rapid medicamentul pe piață. De aceea, suntem încântați să avem Vienna Insurance Group drept investitor-ancoră în urma participării la majorarea de capital a companiei noastre. Le suntem foarte recunoscători pentru sprijin și pentru contribuția lor la combaterea pandemiei de coronavirus ”, a declarat Peter Llewellyn-Davies, CEO al Apeiron Biologics AG.2

„În colaborare cu alți cercetători, laboratorul nostru a obținut primele dovezi in vivo că proteina ACE2 este receptorul cheie pentru SARS-CoV-2 și are potențialul de a proteja plămânii. Mă bucur că potențiala utilizare a APN01 [formă solubilă a proteinei ACE2] în tratamentul pacienților cu Covid-19 este testată în studiile clinice pe baza cercetărilor noastre de decenii. Investiția făcută de VIG Holding va juca un rol substanțial în dezvoltarea acestui medicament candidat, dar și în sprijinirea eforturilor noastre cruciale de a găsi tratamente eficiente în lupta împotriva Covid-19 ”, a explicat Profesorul Josef Penninger, fondator Apeiron și membru în Consiliul de supraveghere al companiei, profesor la University of British Columbia.

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (19/10/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 12 - 16.10.2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (19/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN si EFSA

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (19/10/2020)

Notificare rascumparare actiuni proprii 12 - 16 octombrie 2020

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (19/10/2020)

Numirea domnului Valentin Nae in functia de Director al Sucursalei CNE Cernavoda