Update articol:

Agroserv Măriuţa raportează o cifră de afaceri de 52,7 milioane de lei, în creştere cu 46%, în primele 9 luni

Agroserv Măriuţa raportează o cifră de afaceri de 52,7 milioane de lei în primele nouă luni din 2021, în creştere cu 46% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit net de 3,4 milioane de lei, o creştere semnificativă faţă de pierderea de 2 milioane de lei înregistrată în primele nouă luni din 2020, conform unui comunicat al companiei.

“Suntem mulţumiţi de rezultatele înregistrate în primele nouă luni din 2021, având în vedere perioada impredictibilă pe care o traversăm. Cu siguranţă anul agricol excelent ne-a ajutat foarte mult în atingerea cifrei de afaceri în creştere cu 46% şi a profitului net semnificativ. Din perspectiva anului agricol, acesta a fost unul excelent, reuşind să realizăm o producţie de aproximativ 4 tone/ha pentru rapiţă, peste 6,5 tone/ha în medie pentru grâu şi aproximativ 10 tone/ha pentru porumb. La acestea s-au adăugat veniturile din serviciile prestate. De asemenea, preţul cerealelor pe bursă a fost peste medie, iar acest lucru a condus la un rezultat final pozitiv. În ceea ce priveşte Lăptăria cu Caimac, vedem un potenţial ridicat în spaţiul online şi avem în vederea creşterea veniturilor din vânzările online în perioada următoare. Aceste tipuri de magazine reprezintă o modalitate excelentă de a ne diversifica clientela”, a declarat Adrian Cocan, Director General, Lăptăria cu Caimac.

Primele nouă luni din 2021 au fost excelente pentru Agroserv Măriuţa, deoarece rezultatele companiei au crescut pe toate liniile cheie de business. În ceea ce priveşte vânzările în magazine, în perioada analizată, compania a înregistrat venituri de 28,4 milioane de lei, determinate de majorarea volumelor vândute, creşterea numărului de produse în magazine şi de creşterea numărului de magazine independente.

În cadrul activităţii de zootehnie, care include vânzările de lapte crud şi veniturile din vânzarea de animale, cifra de afaceri generată de această activitate s-a ridicat la 8 milioane de lei. Veniturile din producţia vegetală au fost de 16,4 milioane de lei, o creştere semnificativă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în primul rând datorită unui an agricol foarte bun şi a recoltei excelente.

Acţiunile Agroserv Măriuţa sunt listate pe piaţa AeRO începând cu 21 mai 2021 sub simbolul bursier MILK. În prezent, compania are o capitalizare de piaţă de aproximativ 118 de milioane de lei. Începând cu data de 11 octombrie 2021, compania este inclusă în indicele BET-AeRO, primul indice pentru piaţa AeRO, dezvoltat de Bursa de Valori Bucureşti.

Începând cu anul 2018, compania şi-a adăugat o noua arie de business şi anume procesarea laptelui de vacă, respectiv obţinerea de produse lactate – lapte integral ambalat la sticlă, brânzeturi maturate, produse acidofile.

BVB | Știri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (03/12/2021)

Grupul TeraPlast numeste un director de dezvoltare

AQUILA PART PROD COM (AQ) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

AQUILA PART PROD COM (AQ) (03/12/2021)

Notificari - detineri > 5%