Update articol:

Alfred Stern, OMV: Am scăpat de pericol în iarna aceasta, pe piața gazelor

Alfred Stern

Pentru iarna aceasta, am trecut de pericol, pe piața gazelor, dar asta nu înseamnă că, pentru viitor, toate lucrurile sunt clare, a spus Alfred Stern, CEO OMV, într-un interviu pentru CNN.

E nevoie de mai multă muncă pentru a stabiliza situația, a spus el.

“Practic, asta înseamnă că, pentru iarna aceasta, am umplut depozitele la OMV, am luat capacitate pe conducte pentru gaz non-rusesc pentru a trece de această iarnă și de acest an gazier și va trebui să repetăm acest lucru la anul”, a declarat Stern.

Întrebat care au fost lecțiile învătate, el a spus: „Am învățat că livrările de gaz rusesc au fost extrem de nestatornice, s-au întâmplat lucruri neașteptate, așa că este foarte important să ne pregătim pentru astfel de lucruri. (…)

Nu cred că piața este încă în echilibru, am văzut câteva lucruri, temperaturi mai înalte, utilizare mai redusă a gazului, dar și diversificarea surselor. Acest lucru va continua, dar cantitățile care erau livrate din est erau semnificative.”

OMV se diversifica pentru a deveni o companie mai sustenabilă, a mai punctat Stern: „Ne orientam către produse chimice, dar și către combustibili sustenabili și energie regenebrabilă.”

Referitor la produsele chimice, trebuie să găsim mai multe moduri de a recicla plasticul, a mai spus CEO-ul companiei, subliniind ca OMV este un pionier in domeniu: „Am început acum 10 ani. Am dezvoltat o tehnologie de reciclare și scalăm fabrica. (…)

Trebuie să reducem folosirea de a combustibili fosili, dar nu putem face asta peste noapte.”

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Finalizare achizitie companie de proiect fotovoltaic - Vulturu

OMV PETROM S.A. (SNP) (06/02/2023)

Raport tranzactii cu parti afiliate 14 dec 2022 - 5 feb 2023

PROMATERIS S.A. (PPL) (06/02/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) S2 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (06/02/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 30.01.2023-03.02.2023