Update articol:
400 de participanți și 20 de speakeri la a opta ediție a Forumului Investitorilor Individuali organizat de BVB

Andrei Roșu, ultramaratonist: “Am devenit investitor, deși înainte de forum, nu știam nimic despre bursă“

* Adrian Tănase, CEO BVB: “Mă bucur că foarte mulți tineri au venit la acest Forum și vrem să-i convingem pe cât mai mulți dintre ei să facă acest exercițiu de a investi în valori mobiliare”

Bursa de Valori București  a organizat, sâmbătă, împreună cu partenerii, cea de-a opta ediție a Forumului Investitorilor Individuali, unul dintre evenimentele de referință dedicate investitorilor de retail.

20 de speakeri au susținut în fața unui public de 400 de persoane mai multe prezentări și ateliere dedicate atât persoanelor fără background financiar, cât și celor cu experiență în investiții.

Andrei Roșu, sportiv de anduranță, a realizat o paralelă inedită între sport și investiții.

„Până să vin la acest Forum, nu știam mai nimic despre bursă. Acum mi-am dat seama cât de multe legături există între sport și investiții așa că am devenit și eu la rândul meu investitor. Cred în puterea exemplului personal și îmi doresc ca tot mai mulți români să facă pasul și să devină investitori”, a spus Andrei Roșu.

Pe plan sportiv, Andrei Roșu este cunoscut ca primul om din lume care a finalizat circuitul 7 maratoane și 7 ultramaratoane pe 7 continente, eveniment înregistrat în Cartea Recordurilor.

Adrian Tănase, CEO al BVB, a spus: „Mă bucur că foarte mulți tineri au venit la acest Forum și vrem să-i convingem pe cât mai mulți dintre ei să facă acest exercițiu de a investi în valori mobiliare. După feedbackul primit de la investitori, luăm în calcul ca anul viitor să extindem Forumul Investitorilor la nivel național astfel încât să fim prezenți și în orașele mari din țară. Decizia de a investi este extrem de importantă și ceea ce merită reținut este că piața de capital, cu toată volatilitatea pe care o are, produce pe termen lung randamente mai mari decât un depozit bancar. Cine ar fi investit 100 de lei lună de lună, timp de 20 de ani, în acțiuni din componența indicelui BET, luând în calcul și dividendele acordate, ar fi acumulat în contul de investiții aproape 150.000 de lei, o valoare semnificativă pentru orice investitor”.

Cea de-a opta ediție a Forumului s-a desfășurat sub tema „Banii mei, viitorul meu”.

Forumul Investitorilor Individuali este un eveniment de referință organizat de Bursa de Valori București începând cu anul 2013, cu misiunea de a populariza piața de capital în rândul persoanelor fizice.

Financialintelligence.ro a fost partener media al evenimentului.

 

BVBStiri BVB

DAFORA SA (DAFR) (15/01/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

ROMCARBON SA (ROCE) (15/01/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014