Update articol:

ASF a decis respingerea autorizării lui  Grigore Chiş  în calitate de membru al Consiliului de Administrație al BRK Financial Group (actualizare)

Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis respingerea autorizării lui  Grigore Chiş  în calitate de membru al Consiliului de Administrație al BRK Financial Group, potrivit unei hotărârii a Autorităţii  din data de 14 ianuarie 2019.

Consiliul de Administrație al BRK Financial Group va desemna în cel mai scurt timp un administrator provizoriu, până la următoarea Adunare Generală a Acționarilor, când va fi ales un administrator pentru perioada rămasă a mandatului.

Nici în 2016, Grigore Chiș, fost director general al BRK Financial Group, nu a primit avizul ASF pentru numirea ca membru in Consiliul de Administratie al BRK, deoarece nu indeplinea criteriile privind asigurarea unui management corect, prudent si eficient.

ASF explica atunci faptul ca Grigore Chis nu a indeplinit respectivele criterii deoarece “a incalcat in mod repetat legislatia pietei de capital in perioada in care a detinut calitatea de conducator/director general al BRK Financial Group si a fost sanctionat de catre ASF/CNVM, tipul sanctiunilor aplicate, natura si gravitatea faptelor savarsite, fiind aspecte de natura sa conduca la concluzia ca buna reputatie a domnului Grigore Chis este afectata”.

În octombrie  2017, ASF  a acordat amenzi cumulate de peste 150.000 de lei la BRK Financial Group (BRK), după ce a găsit nereguli în privinţa procedurilor interne, dar şi în evidenţa unor tranzacţii la intermediarul respectiv. Atunci, conducătorii Adrian Pop şi Grigore Chiş au primit amenzi de câte 22.500 lei, iar Georgiana Sava, în calitate de reprezentant al compartimentului de control intern, 12.500 lei.

Contestația lui Grigore Chiș a fost respinsă în ianuarie 2018.

Se pare că, și acum, ASF a luat în calcul sancțiunile luate de Grigore Chiș. Potrivit unor surse, ASF a mai considerat că Grigore Chiș ar fi fost în conflict de interese, în cazul unor tranzacții efectuate în perioada când conducea societatea de brokeraj cu anumite companii unde acesta avea interese personale.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative