Update articol:

Băsescu: Ciucă poate să conducă un batalion, o brigadă. Cu o țară e mai greu. Ciolacu are problema Hayssam. Geoană nu e o soluție

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, în cadrul unui interviu pentru Digi24, că nici Nicolae Ciucă și nici Marcel Ciolacu n-au profil de președinte al țării.

Fostul șef al statului spune că șeful PNL „n-are încă și nici nu va avea probabil profilul unui politician”. „Dânsul, dacă-i dăm un batalion, o brigadă, o divizie, probabil că va ști ce să facă cu ea. Cu o țară e mai greu”, susține Băsescu.

De asemenea, politicianul afirmă că e surprins că „presa e atât de drăguță încât nu-i mai arată din când în când pozele cu Omar Hayssam”.

În ceea ce-l privește pe secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, „nu este o soluție”.

“Niciunul nu e calificat. Dar asta putem spune despre orice președinte înainte să devină președinte. Pentru că nu există o școală de președinți. După ce ajungi la Cotroceni, vezi ce poți face din postura de președinte, raportat la exigențele constituționale. Sigur că poți face foarte multe, dar trebuie să rămâi în interiorul Constituției ca să poți să-ți duci mandatul. Uneori înfurie atât de tare lăsând liberă justiția, încât ajungi să fii și suspendat. Dar totul e să rămâi în limite constituționale Dacă aș fi șef de partid n-aș desemna pe niciunul. Domnul general n-are încă, și nici nu va avea probabil profilul unui politician. Ori funcția de președinte este pentru politicieni, nu pentru generali. Dânsul, dacă-i dăm un batalion, o brigadă, o divizie, probabil că va ști ce să facă cu ea. Cu o țară e mai greu. O țară care nu merge pe ordine, ci trebuie să o convingi să meargă într-un anume sens.

Iar în ceea ce-l privește pe Ciolacu, eu sunt surprins că presa e atât de drăguță încât nu-i mai arată din când în când pozele cu Omar Hayssam. Când erau mari prieteni, mergeau la vânătoare, la Buzău. Sigur, sunt multe de discutat aici. Cred că niciunul nu are profilul președintelui. Și vom vedea ce va ieși. Și aici pare că domnul Iohannis vrea să facă un președinte construit de dânsul. Adică să convingă cumva că domnul general ar fi cel pe care trebuie să-l voteze toată lumea. Nu cred asta. La Cotroceni ne trebuie și oameni care să aibă curajul să inoveze. Nu-l văd inovând pe Ciucă”, a afirmat Traian Băsescu.

Fostul șef al statului spune că „Mircea Geoană nu e o soluție”: „Cu Mircea Geoană vreau să lămuresc un lucru. Toată lumea are impresia că Mircea Geoană ar fi o soluție. Mircea Geoană nu e o soluție. Și nu vorbesc numai de mine. Dați imaginile cu Mircea Geoană când se ducea cu ceasurile de la Vanghelie la DNA să le predea, că le primise. Dați imaginile cu Geoană pe iahturi făcând ziua fiicei. Un socialist! E greu să câștigi alegerile cu asemenea imagini, pe de o parte”.

 

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

Obligatiuni Autonom Services 2026 (AUT26E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (14/06/2024)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni