Update articol:

Bogdan Badea: „Sperăm ca și Hidroelectrica să se alăture BVB, în viitorul nu foarte îndepărtat”

Bogdan Badea , președintele Directoratului Hidroelectrica, a declarat că speră ca Hidroelectrica să se listeze cât mai curând, în cadrul evenimentului de inaugurare a anului bursier, organiat de BVB, marți seară.

Domnia sa a spus: ”Sperăm ca și Hidroelectrica să se alăture BVB, în viitorul nu foarte îndepărtat, nu doar ca invitat la evenimente, ci în callitate de participant la această piață. Competiția ne stimulează să fim mai buni și mai concentrați către cea ce înseamnă dezvoltare. De asemenea, ne simțim foarte bine pe piața liberă și am dovedit deja că suntem capabili de performanțe financiare majore”.

Listarea Hidroelectrica, promisă de ani de zile, a fost tărăgănată de actuala guvernare, până ce a expirat mandatul consorțiului ce pregătea oferta publică.

Mai mult, secretarul de stat Doru Vişan, susţine că Ministerul Energiei are în plan reorganizarea producţiei de energie prin înfiinţarea unei noi companii în care să fie incluse atât centralele pe cărbune, cât şi cele hidro: „Structura actuală a producţiei de energie, monocombustibil, este cea mai păguboasă. Dacă nu atacăm frontal, vom avea la nesfârşit aceleaşi probleme. (…) Statul este acţionar şi la Hidroelectrica, şi la cărbune. O variantă de lucru este o companie nouă, cu Hidroelectrica şi Complexul Oltenia”.

Statul vrea să cumpere participaţia FP de la Hidroelectrica, mai rămâne de văzut de unde ia banii…

BVB | Știri BVB

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (18/08/2022)

Hotarare AGA E din data de 18 august 2022

VES SA (VESY) (18/08/2022)

Inregistrarea noii structuri a Directoratului in Registrul Comertului

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (18/08/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (18/08/2022)

Hotarari AGA E 18.08.2022