Update articol:

Consiliul Concurenței: “Daniel Zamfir a lansat în spaţiul public un fake news”

Nu există o sesizare a BNR către Consiliul Concurenței privind existenţa unei înţelegeri între bănci pentru a limita creditarea către companii, potrivit Concurenței

Consiliul Concurenței a mai transmis, astăzi, că domnul senator Daniel Zamfir a lansat în spaţiul public, la sfârşitul săptămânii trecute, un fake news conform căruia Consiliul Concurenţei ar fi fost sesizat de Banca Naţională a României privind existenţa unei înţelegeri între bănci pentru a limita creditarea către companii şi că ar fi redactat un raport de control în acest sens, pe care autoritatea de concurenţă l-ar fi muşamalizat. Reiterăm opiniei publice că nu există o astfel de sesizare şi nici un raport de control in baza ei, a adăugat autoritatea de Concurență.

Anterior, Consiliul Concurenței a susţinut, într-un comunicat de presă, că nu a primit nicio sesizare de la instituțiile publice referitoare la posibile înțelegeri ilegale între bănci în ceea ce privește creditarea companiilor, iar Daniel Zamfir a replicat că autoritatea avea obligația să se autosesizeze.

Acum câteva zile, Președintele Comisiei Economice din Senat, Daniel Zamfir, a anunțat că l-a chemat mâine pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, să dea explicații, după ce Banca Națională a constatat faptul că opt bănci străine care operează în România ar fi putut să acționeze concertat pentru a ține România în sub-dezvoltare economică.  BNR a răspuns că afirmațiile lui Zamfir fac referire la un articol de presă și nu la un raport al băncii.

“Referitor la afirmaţiile Consiliului Concurenţei, îi spun foarte clar domnului preşedinte Bogdan Chiriţoiu că era obligaţia Consiliului să se autosesizeze, mai ales că suntem mulţi cei care am atras atenţia în legătură cu posibila existenţă a  unei înţelegeri cartelare  între bănci . Nu am nici un raport de ani de zile pe tema asta. Era obligaţia Consiliului Concurenţei să o facă”, a replicat Daniel Zamfir. 

CONSILIUL CONCURENȚEI: „Nici o instituţie publică nu ne-a sesizat despre înţelegeri între bănci privind restrângerea creditării companiilor”  

 

„Îl aştept mâine pe Mugur Isărescu la Comisia Economică, pentru a discuta cu raportul pe masă”

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (23/10/2020)

Tranzactii raportate conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

COS TARGOVISTE S.A. (COS) (23/10/2020)

Stadiu procedura insoventei

VES SA (VESY) (23/10/2020)

Hotarari AGA O & E 23.10.2020