Update articol:

Convorbire Viktor Orban – Emmanuel Macron pe teme de securitate energetică

Viktor Orban Sursa Facebook

Premierul ungar Viktor Orban a discutat marţi chestiuni legate de securitatea energetică a Europei cu preşedintele francez Emmanuel Macron, într-un apel telefonic, a făcut cunoscut şeful biroului de presă al lui Orban, Bertalan Havasi, informează MTI şi Reuters, potrivit Agerpres.

Nu au fost anunţate alte detalii privind convorbirea dintre Orban şi Macron.

Ungaria este criticul cel mai vocal al embargoului pe care UE intenţionează să-l aplice petrolului rus, dar preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a afirmat că a făcut progrese în discuţiile purtate luni la Budapesta cu premierul ungar pe acest subiect, aminteşte Reuters.

Şeful diplomaţiei ungare, Peter Szijjarto, a declarat, în ce-l priveşte, pentru MTI după discuţiile dintre Orban şi von der Leyen că Budapesta nu poate “permite ca poporul ungar să fie pus să plătească preţul acestui război”.

El a subliniat ulterior într-o întâlnire cu reporteri ungari, în marja conferinţei donatorilor pentru Siria de la Bruxelles, că Ungaria nu poate susţine decât un pachet de sancţiuni care să-i asigure resursele de energie, în timp ce actualul pachet de sancţiuni propus de CE ar “distruge” capacitatea de funcţionare a Ungariei.

BVB | Știri BVB

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (26/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (25/05/2022)

Majorarea cu 24,5% din luna iunie a salariilor angajatilor societatii