Update articol:

Coronavirus: ”Progrese” în discuţiile SUA cu UE privind reluarea călătoriilor (Mike Pompeo)

MIke Pompeo - Foto Twitter MIke Pompeo - Foto Twitter

Secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat că s-au înregistrat progrese în discuţiile cu Uniunea Europeana privind reluarea călătoriilor restricţionate din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit dpa.

UE a anunţat recent redeschiderea graniţelor pentru mai multe ţări din afara blocului comunitar pe fondul ridicării graduale a restricţiilor aplicate temporar din cauza pandemiei de COVID-19, dar SUA nu se regăsesc printre acestea.

SUA înregistrează în prezent o creştere masivă a numărului de contaminări cu SARS-CoV-2, în special în statele din sud şi sud-vestul ţării. Zeci de mii de cazuri noi sunt înregistrate zilnic.

“Am înregistrat progrese reale, progrese tehnice”, le-a spus Pompeo jurnaliştilor miercuri la Washington despre discuţiile sale cu europenii, potrivit Agerpres.

El a declarat că obiectivul este de a implementa un “sistem” sigur pentru reluarea călătoriilor.

SUA au impus în martie restricţii de călătorie pentru cetăţenii UE în contextul pandemiei, preşedintele american Donald Trump motivând că numărul mare de cazuri de contaminare cu noul coronavirus din Statele Unite s-ar datora călătorilor veniţi din Europa, întrucât, potrivit lui, Uniunea Europeană nu a restricţionat la timp călătoriile din China, de unde se presupune că ar fi început epidemia de COVID-19, şi din alte zone afectate.

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (04/08/2020)

Raport conf. art. 82 din Legea 24/2017

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (04/08/2020)

Tranzactie - vanzare participatie in Glass Container Company

VES SA (VESY) (04/08/2020)

Neintrunire cvorum AGAE 03.08.2020

ALRO S.A. (ALR) (04/08/2020)

Disponibilitate Raport de Sustenabilitate al Grupului ALRO aferent anului 2019