Update articol:

DNA: Percheziţii în Bucureşti şi trei judeţe; dosarul vizează fapte de corupţie din 2021

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2021.

În cursul zilei de 13 aprilie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, s-au efectuate percheziții domiciliare în 10 locații situate în municipiul București și județele Iași, Vaslui și Giurgiu, dintre care trei sunt sedii ale unor instituții publice.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Inspectoratului General al Poliției Române și al Direcției Generale Anticorupție.

Marţi, procurorii DNA au efectuat percheziţii la sediul Jandarmeriei Române şi la mai multe inspectorate judeţene, au precizat, pentru AGERPRES, surse judiciare. Potrivit surselor citate, procurorii verifică organizarea unor concursuri pentru avansarea în corpul ofiţerilor