Update articol:

DNSC: Campanie de propagare a atacurilor phishing la adresa clienţilor Băncii Transilvania

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) și Banca Transilvania atrag atenția utilizatorilor cu privire la existența unei campanii de propagare a atacurilor de tip #phishing, care se folosește de identitatea vizuală a băncii pentru a convinge potențialele victime să-și ofere datele.

👩‍🏫 Inițiatorii campaniei frauduloase copiază elemente de brand corespondente Băncii Transilvania, pentru a crea siteuri-capcană, care vor arăta similar cu cele oficiale, de aceea este vitală vigilența cu privire numele și securitatea site-urilor pe care le vizităm și pe care intenționăm să furnizăm date!, se arată într-o informare DNSC, publicată miercuri seara.

Reprezentanţii Băncii Transilvania asigură clienţii că nu vor face astfel de solicitări pe e-mail şi recomandă să contacteze telefonic serviciul clienţi (0264.594.337) atunci când apar suspiciuni.

Alternativ, se poate apela numărul de urgenţă call-center al DNSC (1911), dedicat raportării incidentelor de securitate cibernetică, sau se pot transmite sesizări la alerts@dnsc.ro.

Experţii în securitate cibernetică recomandă utilizatorilor să verifice întotdeauna adresa reală a expeditorului, chiar dacă aparent este un e-mail trimis de bancă, când se accesează link-ul pentru detalii va afişa o adresă diferită decât cea aparentă sau cea folosită în mod uzual de instituţia bancară.

“Asiguraţi-vă că sunteţi pe site-ul oficial al băncii căreia urmează să îi transmiteţi datele personale şi că cererea este una legitimă. Cu alte cuvinte, trebuie să fii cât se poate de precaut în a deschide email-urile ce par să vină de la bănci, iar dacă ai vreun dubiu, ar fi bine să suni la bancă pentru a te asigura dacă ai sau nu vreo problemă în relaţia cu instituţia bancară”, notează sursa citată.

BVB | Știri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCAB SA (MCAB) (03/12/2021)

Hotarare AGEA 03.12.2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (03/12/2021)

Tranzactii parti afiliate EFSA - OPCOM

TERAPLAST SA (TRP) (03/12/2021)

Hotarari AGA E 3 decembrie 2021

AQUILA PART PROD COM (AQ) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014