Update articol:
Taiwan News:

Este posibil ca datele reale cu privire la decesele provocate de coronavirus să fi apărut accidental

1 februarie Grafic cu cifre mai mari (stânga), grafic cu cifre „oficiale” (dreapta). Sursa: www.taiwannews.com.tw
Tencent a publicat, pentru scurt timp, un număr de 154.023 de infecții și 24.589 decese cauzate de coronavirusul din Wuhan, mult peste cifrele oficiale

În timp ce mulți experți pun sub semnul întrebării veridicitatea statisticilor din China referitoare la focarul de coronavirus din Wuhan, o pagină a companiei chineze Tencent, care arată în timp real situaţia infectărilor, pare să fi publicat accidental, pentru scurt timp, numărul real de infecții și decese, cifre semnificativ mai mari decât cifrele oficiale, a scris Taiwan News.

Sâmbătă seara (1 februarie), Tencent, pe pagina sa web intitulată “Epidemic Situation Tracker”, a arătat că numărul cazurilor confirmate de coronavirus nou (2019nCoV) în China, este de 154,023, de 10 ori mai mult decât cifra oficială la acel moment. Site-ul a dat că numărul de cazuri suspectate este 79.808, de patru ori mai mare decât cifra oficială.

Numărul cazurilor vindecate a fost de doar 269, cu mult sub numărul oficial în acea zi, de 300. Cel mai neașteptat, numărul deceselor enumerate a fost de 24.589, mult mai mare decât cele 300 listate oficial în acea zi.

La scurt timp, Tencent a actualizat cifrele pentru a reflecta datele „oficiale” ale guvernului în acea zi. Pe internet, au apărut inforamații că Tencent a înregistrat în cel puțin trei ocazii cifre extrem de mari, pe care le-a actualizat rapid la statisticile aprobate de guvern.

 

Netizenii au observat, de asemenea, că de fiecare dată când apare ecranul cu numere mari, acesta arată o comparație cu datele din ziua precedentă, care demonstrează o creștere incrementală „rezonabilă”, la fel ca comparațiile cu numere oficiale. Acest lucru a determinat unii internauți să speculeze că Tencent are două seturi de date, datele reale și datele „procesate”.

Unii speculează că o problemă de codificare ar putea cauza apariția accidentală a datelor reale „interne”. Alții cred că cineva din culise încearcă să scurgă cifrele reale.

Cu toate acestea, datele „interne” deținute de Beijing s-ar putea să nu reflecte adevărata întindere a epidemiei. Conform mai multor surse din Wuhan, mulți pacienți cu coronavirus nu pot primi tratament și mor în afara spitalelor.

O insuficiență severă de kituri de testare duce, de asemenea, la un număr mai mic de cazuri diagnosticate de infecție și deces. În plus, au existat numeroase informații că medicilor le-a fost ordonat să transmită alte cauze de deces, decât coronavirus, pentru a menține numărul morților scăzut artificial.

BVBStiri BVB

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (06/04/2020)

Notificare prag detineri/vot 10%

Digi Communications N.V. (DIGI) (06/04/2020)

Exercitarea optiunii de dobandire actiuni administrator neexecutiv Digi

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (06/04/2020)

Solicitare ASF ref. completare ordine de zi AGA 23/24 apr 2020

SOCEP S.A. (SOCP) (06/04/2020)

Solicitare completare ordine de zi AGOA 28/29.04.2020