Update articol:

FED, aşteptată să crească astăzi ratele dobânzilor

FED

Rezerva Federală a SUA este aşteptată să mărească,  astăzi, ratele dobânzilor, dar ar putea reduce numărul de creșteri pe care le anticipează anul viitor, semnalând o încetare mai devreme a înăspririi monetare în fața volatilității piețelor financiare și a temerilor legate de recesiune, potrivit Reuters.

Banca centrală a SUA urmează să-și anunțe decizia la ora 14:00. EST (19.00 GMT) după reuniunea de două zile privind politica băncii din acest an. Președintele Fed, Jerome Powell, va organiza o conferință de presă o jumătate de oră mai târziu.

În septembrie, Rezerva Federală a crescut pentru a treia oară în acest an dobânda de politică monetară în SUA de la 2 la 2,25%, confirmând aşteptările analiştilor pentru încă o viitoare majorare până la sfârşitul anului, în condiţiile în care economia americană devine mai puternică, potrivit Bloomberg.

În octombrie, preşedintele american Donald Trump a declarat că: Fed este „cea mai mare amenințare” la adresa economiei SUA, deoarece crește ratele dobânzilor prea repede. 

Neînţelegerile lui Donald Trump cu Fed i-a determinat pe unii să se teamă că independența instituției este în pericol.

 

BVBStiri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (11/06/2021)

Investitie in actiunile Arctic Stream

MECANICA FINA SA (MECE) (11/06/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (11/06/2021)

Tranzactii de tipul celor enumerate la art. 19 din Reg. (UE) 596/2014