Update articol:

Fostul vice-cancelar şi ministru al Economiei, Sigmar Gabriel, intră în board-ului Deutsche Bank

Foto Facebook Foto Facebook

Grupul bancar german Deutsche Bank a anunţat vineri că fostul vice-cancelar şi ministru al Economiei, Sigmar Gabriel, se va alătura Consiliului de supraveghere al celei mai mari bănci germane, informează Reuters.

 Sigmar Gabriel este considerat un susținător al legăturilor puternice europene și transatlantice.

Deutsche Bank încearcă să îşi îmbunătăţească relaţiile cu Berlinul după ce impactul devastator al crizei financiare globale a ridicat unele semne de întrebare cu privire la sănătatea celei mai mari bănci germane, creând presiuni pentru fuziune și restructurare, pe fondul amenzilor pentru spălarea banilor și a altor scandaluri.

În vârstă de 60 de ani, Sigmar Gabriel a fost vice-cancelar şi ministru al Economiei între anii 2013 şi 2017, după care a fost ministru al Afacerilor Externe până în 2018, în cadrul alianţei dintre conservatori şi social democraţi. De asemenea, Sigmar Gabriel a fost preşedintele Partidului Social Democrat german între 2009 şi 2017, o perioadă marcată de declin pentru această formaţiune politică înfiinţată în secolul XIX.

Politicianul Partidului Social Democrat (SPD) îl înlocuiește pe Juerg Zeltner, care a renunțat la mandat, după ce autoritățile de reglementare au respins numirea acestuia din cauza unui conflict de interese.

Președintele Deutsche Bank, Paul Achleitner, l-a propus pe Gabriel pentru acest post, au spus două persoane care au dorit să-şi păstreze anonimatul. Achleitner l-a descris pe Gabriel drept un „susținător dedicat” al Europei și al relațiilor transatlantice. „Ne confruntăm cu o perioadă geopolitică, economică și socială provocatoare, în care o bancă globală trebuie să facă față unor așteptări și cerințe complet noi”, a spus Achleitner într-un comunicat.

În ultimii ani, Germania a cunoscut şi alte exemple de reconversie profesională a unor lideri politici în domeniul industriei. După ce a pierdut alegerile din 2005, fostul cancelar social-democrat Gerhard Schroeder a fost numit în fruntea consorţiului responsabil de construcţia gazoductului Nord Stream, în cadrul căruia cel mai mare acţionar este grupul rus Gazprom. În 2017, Schroeder a fost ales preşedinte al Consiliului de Administraţie al grupului petrolier rus Rosneft. 

BVB | Știri BVB

IAR SA Brasov (IARV) (19/08/2022)

Hotarari AGA E 19.08.2022

CASA DE BUCOVINA-CLUB DE MUNTE (BCM) (19/08/2022)

Semnare contract de tipul celor prevazute la 234 alin 1, lit. i)

BT Leasing Transilvania IFN - OB 2025 (BTL25E) (19/08/2022)

Intentia de fuziune a BT Leasing Transilvania IFN cu Tiriac Leasing IFN

BT Leasing Transilvania IFN - Ob.2024 (BTL24E) (19/08/2022)

Intentia de fuziune a BT Leasing Transilvania IFN cu Tiriac Leasing IFN