Update articol:

Fundația Terre des hommes a investit 1,7 milioane de dolari, în județul Bacău, în infrastructura de sănătate și educație

Fundația Terre des hommes a investit 1,7 milioane de dolari, în județul Bacău, în infrastructura de sănătate și educație Sursa foto: Fundația Terre des hommes

Fundația Terre des hommes a făcut, în doi ani jumătate, 50 de investiții în județul Bacău în valoare de peste 1,7 milioane dolari, cu finanțare de la Fundația Botnar (Elveția), potrivit informațiilor furnizate de fundație.

Fundația a construit 6 locuri de joacă, 11 terenuri de sport, unele școli au fost renovate, altele dotate cu grupuri sanitare interioare și sisteme de încălzire corespunzătoare sau cu mobilier adecvat, rechizite și table școlare, calculatoare sau microbuze.

În total, peste 11.000 de copii au beneficiat și vor beneficia de investițiile din cadrul proiectului SHINE și 37 de comunități băcăuane au acum o mai bună infrastructură socială, de sănătate și educație, fiind pregătite pentru ca elevii să se reîntoarcă la viața de dinainte de pandemie, menționează reprezentanții fundației.

Aceștia precizează: “Fundația Terre des hommes  a început în urmă cu trei ani să prospecteze zone din județul Bacău pentru a îmbunătăți accesul la învățământ pentru copiii din aceste comunități. Investițiile au fost decise printr-un proces consultativ în care au fost implicate mai bine de 3000 persoane, din care 800 de copii.

Au fost organizate întâlniri cu copiii, părinții, cadrele didactice, autoritățile locale, medicii de familie și preoții. La final, echipa Terre des hommes stabilea o întalnire comună și împreună se decidea investiția pentru comunitate.

În urma acestor constatări au fost stabilite prioritățile și astfel au început cei doi ani jumătate de muncă”.

“O situație des întâlnită și pe care am reușit să o rezolvăm, într-o anumită măsură, este cea a transportului copiilor la școală cu microbuze speciale, în condiții de sigurață. Astfel, am reusit sa achiziționăm microbuze școlare în Asau, Strugari și Buhusi, localități în care a reieșit această nevoie și unde copiii aveau de parcurs distanțe uneori de 5-6 km pe jos din cauza lipsei mijloacelor de transport școlare și a stării precare a acestora”, a spus Marian Dămoc, Field Monitoring & Evaluation Officer, Terre des hommes România.

“Nevoile acestor copii sunt însă în continuare complexe atât la nivel material, cât și psihosocial, și copiii au nevoie de mult sprijin, în special în contextul pandemiei care-i îndepărtează pe zi ce trece de educație. Zona Bacău este una dintre cele mai defavorizate din România”, mai precizează fundația.

BVBStiri BVB

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (26/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (26/01/2021)

Modificarea caracteristicilor etapei a doua a programului de rascumpare actiuni

TERAPLAST SA (TRP) (26/01/2021)

Raport auditor - art. 92 ind. 3 Legea 24/2017 Sem II 2020