Update articol:

Greta Thunberg denunţă “trădarea” liderilor politici după raportul grupului de experţi al ONU privind clima

Activista de mediu suedeză Greta Thunberg a denunţat “trădarea fără precedent” a liderilor politici în ceea ce priveşte clima, după publicarea luni a unui raport de sinteză al ultimilor 9 ani de activitate al Grupului interguvernamental de experţi asupra evoluţiei climei al ONU (Intergovernmental Panel on Climate Change – IPCC/GIEC), relatează AFP, potrivit Agerpres.

“Faptul că cei de la putere încă trăiesc în negare, şi merg în mod activ în direcţia greşită, va fi în cele din urmă considerat şi amintit ca o trădare fără precedent”, a declarat activista pentru climă într-o declaraţie scrisă adresată AFP.

“Este doar o chestiune de timp”, a adăugat tânăra de 20 de ani.

În opinia Gretei Thunberg, iniţiatoarea mişcării “Fridays for Future” şi a grevelor pentru climă, “devine din ce în ce mai imposibil să ignori criza climatică”.

“Atât de mulţi oameni trăiesc consecinţele directe, ştiinţa este fără echivoc şi atât de mulţi au tras un semnal de alarmă de zeci de ani”, a spus tânăra suedeză.

Cu ocazia publicării noului raport GIEC, preşedintele acestuia, economistul sud-coreean Hoesung Lee, a deplâns lipsa “voinţei politice puternice” de a lupta împotriva schimbărilor climatice, cel puţin “în acest moment”, considerând totodată raportul un “mesaj de speranţă”.

Potrivit GIEC, încălzirea globală va atinge pragul de 1,5 grade Celsius prin comparaţie cu era preindustrială la orizontul anilor 2030 – 2035, în timp ce temperatura a crescut deja, în medie, cu aproape 1,2 grade Celsius.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (07/06/2023)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCARBON SA (ROCE) (07/06/2023)

Incasare suma din diminuare capital social Recyplat Limited

AAGES S.A. (AAG) (07/06/2023)

Hotarari CA din 07.06.2023

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (07/06/2023)

Completare ordine de zi AGA E si AGA O 03/04.07.2023