Update articol:

Incendiu la Hotel Triumf din București: 10 persoane, evacuate

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă dimineață, la Hotelul Triumf de pe Șoseaua Kiseleff din București,  pompierii acționând cu mai multe autospeciale.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISU B-IF) au anunțat că la fața locului au fost trimise 14 autospeciale de stingere.

Se pare că incendiul se manifestă la acoperișul hotelului. Potrivit ISU B-IF, zece persoane au fost evacuate și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Hotelul Triumf, aflat în administrarea Regiei Autonome “Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat”, a fost scos din Lista imobilelor din domeniul privat al statului, aflate în administrarea RA-APPS.

Acum câţiva ani, s-a vehiculat ideea că Direcţia Naţională Anticorupţie s-ar putea muta în această clădire. 
 

Hotelul Triumf a fost mulţi ani la vânzare. Preţul de pornire a hotelului a ajuns de la 32 de milioane de euro, în 2007, la doar 14 milioane de euro. Însă nimeni nu a venit cu o ofertă concretă. De aceea, Guvernul a cerut ca hotelul Triumf să fie scos de la vânzare şi să fie pus la dispoziţia unei instituţii publice.

Atât DNA, cât şi Ministerul Justiţiei şi-ar fi exprimat interesul să se mute acolo.

Clasificat la două stele și cu o suprafață de aproape 6.000 de metri pătrați, hotelul este amplasat pe un teren de 15.000 de metri pătrați lângă Bulevardul Kiseleff din Capitală, zonă ultracentrală a Bucureștiului, și dispune de 98 de camere și apartamente pe 4 etaje, un restaurant cu o capacitate de 120 de locuri și o grădină de vară cu 60 de locuri.

Hotelul Triumf este inclus pe lista monumentelor istorice, fiind construit în perioada interbelică de către Petre Antonescu, arhitectul care a proiectat și Arcul de Triumf. Clădirea a fost folosită ca bloc de locuințe de către angajații Băncii Naționale și utilizată ulterior, după al doilea Război Mondial, de Partidul Comunist ca hotel pentru cazarea oaspeților din străinătate.

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii