Update articol:

Isopan Est, liderul în producția de panouri termoizolante, exporturi record de 1,5 milioane metri pătrați, în 2019

Isopan Est, parte a grupului italian Isopan, își consolidează poziția de lider în producția locală de panouri termoizolante după ce la finalul anului trecut volumul total realizat în fabrica din București a urcat cu 8%, la un total de 2,76 milioane metri pătrați (piața internă și export), potrivit studiului realizat de compania de cercetare de piață Neomar Consulting, Isopan Est înregistrând, totodată, o cifră de afaceri de 53,6 milioane euro.

Producția Isopan Est a crescut constant în ultimii patru ani, fiind alimentată atât de consumul local, cât și de evoluția exporturilor, care anul trecut au ajuns aproape de un prag record de 1,5 milioane de metri pătrați. Jumătate din producția companiei în România merge către piețe din Europa de Est.

„Vom continua eforturile de a oferi calitate în România. Suntem optimiști și ne adaptăm noilor condiții, chiar dacă această perioadă este cu adevărat un test de stres pentru tot ceea ce înseamnă producție locală. Cert este că nevoia de spații logistice, de producție și industriale este din ce în ce mai evidentă, iar investitorii continuă construcția noilor proiecte. Prin urmare, estimăm că piața panourilor va rămâne cel puțin la nivelul din 2019, cu o orientare tot mai puternică spre produse de calitate ridicată”, a declarat Toni Pera, Director General, Isopan Est. 

Pentru anul în curs, conform studiului, piața locală de profil se va stabiliza la un volum de circa 8 milioane de metri pătrați, similar cu nivelul anului trecut. În contextul actual, în care capacitatea lanțurilor logistice și rapiditatea aprovizionării sunt puse la încercare și devin prioritare, apare nevoia de noi proiecte și sunt stimulate investițiile pe plan local sau regional în domenii precum agricultura și producția zootehnică, depozitare și logistică, și producția industrială sau alimentară. Împreună, aceste domenii au generat în 2019 circa 70% din cererea locală de panouri termoizolante, potrivit studiului Neomar Consulting.

De asemenea, conform studiului amintit, mai mult de 50% din piața locală este reprezentată de panouri realizate din oțel cu o grosime de peste 0,5 mm, considerată o grosime de tablă bună în producția panourilor. În ceea ce privește oțelul folosit de Isopan Est în producția panourilor, anul trecut s-a înregistrat un procent de peste 70% cerere pentru grosimi de peste 0,5 mm (atât pentru panourile cu poliuretan, cât și pentru cele cu vată minerală pentru care se utilizează o grosime de 0,6 mm a oțelului).

În același timp, volumul de panouri termoizolante cu vată minerală, care oferă performanță ridicată la foc, a ajuns la circa 16% din totalul pieței, acestea fiind în creștere și datorită cerințelor și reglementărilor impuse de lege pentru comportamentul clădirilor la foc. În acest sens, în urmă cu doi ani, odată cu noile reglementări, Isopan Est a lansat a doua linie de producție dedicată panourilor cu vată minerală. Cele două linii de producție automatizate în proporție de 85% pot produce zilnic 15.000 mp de panouri, echivalentul a 25% din suprafața construită la sol a Casei Poporului.

Aceste cifre, din care sunt desprinse și tendințele prezentate în studiu, arată orientarea către produse de calitate mai înaltă și o creștere a cerințelor clienților în acest sens, în special când beneficiarul final este implicat în alegerea panourilor.

În fabrica din București, Isopan Est produce panouri termoizolante pentru întreg spectrul de aplicații, folosind experiența de peste 45 de ani a grupului Isopan, pentru a oferi soluțiile potrivite fiecărui proiect în parte, pentru a construi o Românie de calitate.

Printre ultimele tehnologii lansate de Isopan se numără LEAF – dezvoltată pentru a oferi randament de izolare termică cu până la 20% mai mare față de produsele standard, siguranță și sustenabilitate – și Green Roof – sistem conceput pentru realizarea acoperișurilor verzi, tip terasă, ce oferă, dincolo de valoarea estetică, eficiență energetică și filtru de poluare.

BVBStiri BVB

STK EMERGENT (STK) (07/07/2020)

VAN la data 30.06.2020

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (07/07/2020)

Declaratie conform Instructiunii CNVM nr. 6/2012

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (07/07/2020)

Structura actionariat la data de 30 iunie 2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (07/07/2020)

Informare detineri prag >5%

PREBET SA AIUD (PREB) (07/07/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014